2021. október 22.
//
Előd névnap

Amihez a kormány hozzányúl I.

2009. július 19. 19:02
MTI / vehir.hu
Fidesz: Miközben egyre több a munkanélküli és a bedőlő vállalkozás, tombol a kormányzati sikerpropaganda.

A párt szerint miközben egyre elkeserítőbb adatok jelennek meg a gazdaságról, hetente százával dőlnek be vállalkozások, és egyre több ember veszíti el munkahelyét, aközben kormányzati oldalról tombol a sikerpropaganda. Czomba Sándor országgyűlési képviselő a kormány politikájára utalva úgy fogalmazott: amihez hozzányúlnak, az tönkremegy. A fideszes politikus közölte: ha a kormány a munkahelyek megőrzését támogatná, akkor egy ember átlagtámogatása havi szinten 30 ezer forintjába kerülne, míg a közcélú foglalkoztatás esetén fejenként 45 ezer forintba. - Nem értem, hogy miért a közcélú foglalkoztatásra helyezi a hangsúlyt, és miért nem a munkahelyek megőrzésével foglalkozik (a kormány) - mondta.

- De ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak - összegezte véleményét a kormányzati politikáról Czomba Sándor.

Álláspontja szerint az elkeserítő gazdasági adatok mellett "tomboló" kormányzati sikerpropaganda egyik példája, amikor Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn azt nyilatkozta, hogy már látszik az alagút végén a fény. Arra alapozta ezt a kijelentését, hogy a dél-dunántúli régióban nem nőtt, hanem három százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma - fejtette ki Czomba Sándor, aki közölte: tavaly júniusban a Dél-Dunántúlon 53 ezer regisztrált álláskereső volt, most 68 ezer.

- Javaslom államtitkár úrnak, próbálja meg ennek a 15 ezer embernek megmagyarázni, hogy milyen fényt lát ő az alagút végén - fogalmazott, hozzátéve: ez a fény valószínűleg nem az alagút vége, hanem egy szembejövő vonat, "amivel nem lenne jó találkozni".

A kormány képtelen a válságot kezelni - állapította meg az ellenzéki képviselő.

vehir.hu

További cikkek

Fókuszban a foglalkoztatás
Fókuszban a foglalkoztatás
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a rendőrkapitányság épületében tartott megemlékezést csütörtök délután.
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.