Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ki melyik évszakhoz tartozik?

2019. május 16. 11:59
Minden ember más. Ez a mondat fokozottan igaz akkor, amikor meg kell határozni, hogy ki melyik évszak típushoz tartozik. Ennek semmi köze az egyéniségünkhöz, a születési időnkhöz, de még a kedvenc évszakunkhoz sem. Ez kizárólag a külsőnktől és az azt meghatározó színektől függ.

A külső a lényeg

Alapvetően 4 típust különböztetünk meg, amiket a szakemberek a 4 évszakhoz kötve osztottak fel. Így nem túl meglepő módon a tavasz, nyár, ősz és a tél típusok között keresgélhetünk, ha meg szeretnénk találni a hozzánk illő színeket.

A tél típus meglehetősen kontrasztos. A színei erőteljesen szembeötlőek, mondhatni hidegek. Aki ebbe a típusba tartozik, annak a haja jellemzően fekete, sötétbarna, esetleg hamvasszőke, de abból is a leghidegebb árnyalat. A bőrük hófehér, talán hűvös olíva árnyalatban játszik. A szemük sem marad el az eddigiektől, azaz a szem írisze nagyon elüt a szemfehérjétől. Ez lehet nagyon világos kék, de szinte fekete is. Ehhez a típushoz leginkább a nagyon élénk, hideg színek illenek, így ha ékszert választanának, akkor számukra a Tengerészkék biwa édesvízi igazgyöngy nyaklánc a tökéletes választás.

A nyár típus pont a tél ellenkezője, vagyis a színek melegek, lágyak. A hajuk a leggyakrabban hamvasszőke vagy hamvasbarna, a bőrük rózsás vagy olíva, lágy barna árnyalatú. A szemük színe nem üt el a szemfehérjétől olyan mértékben, mint a tél színeinél. Tompább, világosabb, úgymond elérhetőbb színekkel rendelkezik a nyár típusú ember. Színeik a pasztell és a különböző meleg, nem hivalkodó színek. Az ideális ékszer a nyár típusnak a Cleopátra nyaklánc édesvízi igazgyönggyel.

A tavasz típus tipikusan a tavasz hírnöke, vagyis maga is olyan, mint az ébredő természet. Színeik meglehetősen frissek, energikusak és üdék. Hajszínük inkább vöröses tónusú, de lehet aranyszőke és világosbarna is. Amennyiben nem az első, akkor az utóbbi kettőnek van egy minimális vöröses árnyalata. Szemük színe inkább világos vagy akár élénken ragyogó is lehet, míg bőrük világos barackszínű, ami magában is törékenységet sugároz a külvilág felé. Ez az a típus, melynek a színei világosak, melegek és meglehetősen élénkek. Számukra a törékenységet sugárzó Dupla zöld nyaklánc édesvízi igazgyönggyel lehet a hangsúlyos választás.

Végül pedig az ősz típus, ami az őszi erdő színeiben pompázik. A hajszínük általában aranyló vagy vöröses barna, olyan, mintha csak kiszívta volna a nap. Bőrszínük közt előfordul a sárgás, kissé sápadt is, míg szemük eredendően lágy színű, és mondhatni egyáltalán nem üt el a szemfehérjétől. Az ő színei inkább a melegek, sötétek és akár tompák is lehetnek. Ő azon ritka típusok egyike, akinek azok a színek is jól állnak, amik a másik típusba tartozókat sápasztják, öregítik. Neki készült a Barackvirág - édesvízi igazgyöngy nyaklánc.

Ezek ismeretében könnyedén ki tudjuk választani a számunkra leginkább megfelelő színeket a mindennapokban is. Ha pedig nem tudunk dönteni, keressük a perlaforyou.hu csapatát, örömmel segítenek a választásban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.