Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Dvd lemezek írása

2019. május 16. 11:47
Sokan megtanulhattuk már, hogyan is kell egy optikai adattárolót használni és elkészíteni egyaránt. Az optikai adattárolók a CD, a DVD és Blu-ray lemezek. A lemezek alapvető eltérést a típusuk és abból adódóan a tárhely méretükben mutatnak. De a lemezek írásakor különbség már nincs. A lemezeket mindig körültekintően kezeljük, mert a karcos, sérült lemezek használhatatlanná válnak, adatvesztést okozva ezzel.

Főbb tulajdonságaik

A DVD lemezek széles körben támogatott szabvánnyal bírnak. A DVD adathordozók tárolókapacitása 4.7GB. Ez minden DVD-nél ugyanennyi. Kivéve, ha van szerencsénk kétoldalú, azaz Dual DVD-t használni. Ezen lemezek sajátossága, hogy már mindkét oldalon írhatóak. Így egy lemezen már kétszer 4.7GB-nyi adatot tárolhatunk.

A lemezek között megkülönböztetünk pluszos illetve mínuszos kialakításokat. Ezeket a különbségeket a lemezek készítés közben kapják meg. Eltérően működnek. Az egyiket bentről kifelé, a másikat pedig kívülről befelé haladva dolgozza fel az olvasó/író eszköz. De mi használat során eltérést nem fogunk tapasztalni.

A “–” és “+” kialakítások mellett választhatunk sima „R” és „RW” jelölésűek közül is. Az “R” jelenti az egyszer írható lemez típusokat, az “RW” szabványt pedig a többször írhatóak kapták.

A Verbatim DVD+R DualLayer 8X 8.5GB lemez műanyag hengerben, 25 darabos egységcsomagban kerül forgalmazásra. A Verbatim neve nem ismeretlen a számítástechnikai eszközök piacán. A legmagasabb szintű adattárolási stabilitást nyújtja a számunkra. Kiváló megoldás, hosszú élettartammal. A DVD lemez írásakor vegyük figyelembe a csomagoláson feltüntetet információt, tehát a lemez maximum nyolcszoros sebességgel írható meg. Napjainkban az íráshoz szükséges keretprogramok szép számmal és ingyenesen állnak a felhasználók rendelkezésére.

A legújabbak

A két oldalán írható lemezek mellett már a nyomtathatóak is megjelentek. Ezzel a technológiával a lemezek egyik oldalára a megszokott módon az adatot vihetjük fel. A másik oldala egy speciális nyomtató segítségével képet vagy szöveges információt kaphat.

A DVD lemezek legújabb eleme a Blu-Ray lemezek. Azért ez sem olyan friss, már évek óta elérhető a piacon. A korábbi lemeztípusokhoz képest változást itt is a tárhely mérete hozta. Természetesen ez ismét növekedett. Egy Blu-Ray lemez már 25 és 50 GB közötti adattárolásra képes. Ezt a technológiát használva már 3D és full HD megjelenésű videókat is egyszerűen tárolhatunk. A nagy tárolókapacitásnak köszönhetően már az üzleti felhasználású területen is használni tudják.

Az optikai adattárolók minden fajtája megvásárolható a Dvdolcson.eu áruházából. Igen, jól sejtik, a nevüket is innen kapta a már tíz éve a piacon szorgoskodó webáruház. A DVD-ket 10 éve mindig erről az oldalról tudjuk a legolcsóbban beszerezni, és ez a mai napig változatlanul fennáll. Az optikai mellett más adathordozókkal is rendelkeznek. Készletük mind az üzleti és mind a háztartásbeli igényeket egyaránt kiszolgálja.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.