Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Amihez a kormány hozzányúl II.

2009. július 19. 19:09 // Forrás: MTI / vehir.hu
MSZP: A kormány ebben a nehéz időszakban is teszi a dolgát, s ennek vannak kézzel fogható eredményei.

Így reagált Gúr Nándor, az MSZP képviselője a Fidesz kritikájára, miszerint a kormányzati oldalról tombol a sikerpropaganda, miközben egyre elkeserítőbb adatok jelennek meg a gazdaságról, és egyre több ember veszíti el munkahelyét. - Alapjaiban hibás gondolat a munkahelymegőrzési kérdéseket szembeállítani a közfoglalkoztatásban való részvétel lehetőségével - mondta a képviselő.

Gúr szerint mindkét támogatási formának van helye a munkaerőpiacon. Emlékeztetett, hogy az Út a munkához program segítségével ma mintegy 80 ezer olyan ember van a foglalkoztatotti körben, akiknek "halvány esélyük" sem lett volna a munkaerőpiacon megjelenni. Ők olyan emberek, akik az elmúlt két évtizedben nagyon messze kerültek a munkaerőpiactól, egyrészt aluliskolázottság jellemzi őket, másrészt a leghátrányosabb térségekben élnek. Számukra sokkal több alternatíva nincs, minthogy a kormány közvetlen beavatkozással, akár a rendszeres szociális segélyezettek körében is, közcélú munkafeladatokat nyújtson. 

Emlékeztetett továbbá, hogy a kormány az elmúlt időszakban mintegy 40-50 milliárd forint invesztícióval több mint 60 ezer embernek nyújtott segítséget a munkahelyek megőrzéséhez a munkaadókon keresztüli támogatásokkal.

- Tehát a kormány nemcsak nézi a folyamatokat, amelyek egy gazdasági és pénzügyi nehézségekkel küszködő időszakban jellemzik az országot, hanem cselekszik is, s ennek vannak kézzel fogható eredményei - mondta a szocialista politikus. Hozzátette, hogy a foglalkoztatottak száma még ebben a nehéz helyzetben is felülmúlja a hét évvel ezelőtti, illetve az azt megelőző időszak foglalkoztatottsági indexét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.