2019. szeptember 22., vasárnap
Móric névnap

Új szakaszba lépett a Fidesz EP-kampánya

Az utolsó héten minden erőt bevet a Fidesz, hogy támogatóit közvetlenül is elérje. A veszprémi 1-es választókörzetben összesen 20 ezren, a városban 13 ezren támogatták Orbán Viktor programját.

A Fidesz EP-kampánya új szakaszba lépett: ezen a héten minden erejével támogatóik közvetlen elérésére helyezik a hangsúlyt. A Veszprém 01. számú választókörzetében is több száz aktivistával személyesen és telefonon keresik fel a választókat a következő napokban- mondta Porga Gyula polgármesterrel közösen tartott választási sajtótájékoztató keretében Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerda reggel Veszprémben.

Kiemelte,

az eddig összesített adatok alapján a választókerületben közel 20.000 választópolgár írta alá Orbán Viktor 7-pontos programját a bevándorlás megállítására.

Mint mondta, a május 26-i EP-választás az erős és független európai uniós Magyarországról, és a bevándorlás megállításáról szól.

Ovádi Péter Porga Gyulával tartott közös sajtótájékoztatót a kampányhajrárólOvádi Péter Porga Gyulával tartott közös sajtótájékoztatót a kampányhajráról

Az eddigi támogatást megköszönve Ovádi hangsúlyozta, vasárnap mindenkinek el kell menni szavazni, mert csak így biztosítható, hogy hazánk olyan képviselőket küldjön Brüsszelbe, akik számára ott is mindig Magyarország és a magyar emberek érdeke lesz az első.

-Óriási a tétje a mostani EP-választásnak: Brüsszelben új vezetésre van szükség, amely megvédi Európát a bevándorlástól, a terrorizmustól, megvédi az európai keresztény kultúrát, a fiatalok jövőjét és a nemzetek Európáját- mondta.

Megjegyezte, a választókerület korábban a kvótanépszavazás alkalmával is kinyilvánította már egyértelmű véleményét. Az eddigi tapasztalatok alapján az európai parlamenti választásokon 30-35% között volt a részvétel, Ovádi úgy gondolja, most ennél magasabb részvételi arányra számíthatunk, „hiszen az emberek is érzik, mekkora súlya van a döntésüknek.”

Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, Ovádi Péterhez hasonlóan ő is személyesen vesz részt a kampányhajrában. Szerinte az EP-választás sosem bírt ekkora téttel mint a most hétvégi, hisz szemünk előtt zajlanak a politikai változások Európában.

Emlékeztetett, a veszprémi közgyűlés korábban határozatot is elfogadott a bevándorlás megállításával kapcsolatban. Veszprém városban eddig 13 ezren támogatták a Fidesz európai programját. Most hétvégén ezt az üzenetet tudjuk megerősíteni-mondta.