Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Új szakaszba lépett a Fidesz EP-kampánya

2019. május 22. 10:36
Az utolsó héten minden erőt bevet a Fidesz, hogy támogatóit közvetlenül is elérje. A veszprémi 1-es választókörzetben összesen 20 ezren, a városban 13 ezren támogatták Orbán Viktor programját.

A Fidesz EP-kampánya új szakaszba lépett: ezen a héten minden erejével támogatóik közvetlen elérésére helyezik a hangsúlyt. A Veszprém 01. számú választókörzetében is több száz aktivistával személyesen és telefonon keresik fel a választókat a következő napokban- mondta Porga Gyula polgármesterrel közösen tartott választási sajtótájékoztató keretében Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerda reggel Veszprémben.

Kiemelte,

az eddig összesített adatok alapján a választókerületben közel 20.000 választópolgár írta alá Orbán Viktor 7-pontos programját a bevándorlás megállítására.

Mint mondta, a május 26-i EP-választás az erős és független európai uniós Magyarországról, és a bevándorlás megállításáról szól.

Ovádi Péter Porga Gyulával tartott közös sajtótájékoztatót a kampányhajrárólOvádi Péter Porga Gyulával tartott közös sajtótájékoztatót a kampányhajráról

Az eddigi támogatást megköszönve Ovádi hangsúlyozta, vasárnap mindenkinek el kell menni szavazni, mert csak így biztosítható, hogy hazánk olyan képviselőket küldjön Brüsszelbe, akik számára ott is mindig Magyarország és a magyar emberek érdeke lesz az első.

-Óriási a tétje a mostani EP-választásnak: Brüsszelben új vezetésre van szükség, amely megvédi Európát a bevándorlástól, a terrorizmustól, megvédi az európai keresztény kultúrát, a fiatalok jövőjét és a nemzetek Európáját- mondta.

Megjegyezte, a választókerület korábban a kvótanépszavazás alkalmával is kinyilvánította már egyértelmű véleményét. Az eddigi tapasztalatok alapján az európai parlamenti választásokon 30-35% között volt a részvétel, Ovádi úgy gondolja, most ennél magasabb részvételi arányra számíthatunk, „hiszen az emberek is érzik, mekkora súlya van a döntésüknek.”

Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, Ovádi Péterhez hasonlóan ő is személyesen vesz részt a kampányhajrában. Szerinte az EP-választás sosem bírt ekkora téttel mint a most hétvégi, hisz szemünk előtt zajlanak a politikai változások Európában.

Emlékeztetett, a veszprémi közgyűlés korábban határozatot is elfogadott a bevándorlás megállításával kapcsolatban. Veszprém városban eddig 13 ezren támogatták a Fidesz európai programját. Most hétvégén ezt az üzenetet tudjuk megerősíteni-mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.