2019. szeptember 18., szerda
Diána névnap

Kisfaludy programmal újult meg Veszprém megye első négycsillagos szállodája

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-ben indította el szálláshelyfejlesztési programját, melynek keretében 2030-ig 300 milliárd forintból újulhatnak meg a szálláshelyek.

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség által elindított Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb, turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja.

A 2017-ben útjára indított program keretében 2030-ig 300 milliárd forint értékű szálláshelyfejlesztési beruházás valósulhat meg Magyarországon, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít.

Az MTÜ több mint 700 pályázattal kapcsolatban hozott pozitív támogatói döntést, és már 624 támogatói okiratot bocsátott ki.

A veszprémi Villa Medici Hotel és Étterem a pályázaton 38,5 millió forintot nyert. Ebből, valamint saját önerőből 26 szoba teljes berendezését és felszerelését újították fel az elmúlt két évben.

-A családi vállalkozásban működő hotel és étterem 28 éve nyitotta meg kapuit, kezdetben még csak ételbárként funkcionált. Az évek során étteremmé, majd 1997-ben szálláshellyé fejlődött. Akkoriban ez volt Veszprém megye első 4 csillagos szállodája. Azóta minden évben voltak fejlesztések az épületben - mondta a Kisfaludy programmal kapcsolatos sajtótájékoztató keretében Neubauer Sándorné, a ház tulajdonos-ügyvezetője szerda délután Veszprémben.

Neubauer SándornéNeubauer Sándorné

Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott, „a család úgy járta ki a vendéglátás iskoláját, hogy közben tananyaggá lettek.” A Neubauer család a kilencvenes években tette le a mai magas minőségű veszprémi turizmus alapjait, reméli, hogy példájuk sokakat fog inspirálni a jövőben.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A szálloda nyolcadik éve magyarországi tiszteletbeli finn konzulátus is egyben. A képviselet konzuli területe Veszprém, Vas és Fejér megye területét foglalja magába. A konzuli képviselet működése kiterjed a kétoldalú gazdasági, kulturális kapcsolatok ápolására és Finnország hazai népszerűsítésére- mondta a család részéről Neubauer Edit, tiszteletbeli konzul.