Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Mit tehetünk a fenntarthatóságért?

2019. május 25. 21:12
Fenntarthatósági minikonferenciát rendezett szombat délután a jezsuita templomban a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a Fenntarhatóság MindenKOR programhoz kapcsolódóan.

A résztvevő előadók a legkülönbözőbb irányokból közelítették meg, értelmezték a fenntarthatóság fogalmát. A fenntarthatóságot leginkább az egyén, a közösségek és az emberiség jólétének biztosító fejlődés és a környezet megóvásának együttes megvalósulásaként írhatjuk le.

Veress GáborVeress Gábor

A minikonferencia nyitányaként dr. Veress Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja a béke fenntarthatóságáról beszélt a családban. Az előadó szerint a béke biztosításának feltétele az önbizalom, önmagunk szeretete, eszköze pedig a tisztelet, a megértés, az elfogadás, a türelem.

Soósné Harsányi SaroltaSoósné Harsányi Sarolta

A megye vízgazdálkodási lehetőségeiről adott elő Soósné Harsányi Sarolta, a Bakonykarszt Zrt. üzemviteli osztályvezetője. Kifejtette, hogy a klímaváltozás miatt a jövőben gyakoribb és intenzívebb időjárási szélsőségekre kell felkészülnünk. A telek csapadékosabbak, a nyarak szárazabbak lesznek, így fontossá válik, hogy a téli csapadékot felfoghassuk és raktározni tudjuk. Jelenleg ezen a téren kapacitáshiányt tapasztalunk.

Temesvári BalázsTemesvári Balázs

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója a zöldfelületek fenntarthatóságát mutatta be. 2018-ban biodiverz évelőágyásokat alakítottak ki a város több pontján, melyek a település klimatikus viszonyaihoz igazított, nagy szín és formagazdaságot mutató növénytársulásokat jelentenek. Ezen felületek fenntartása kevesebb befektetett időt igényel, cserébe pedig egész évben díszei a városnak.

A Járókelő Egyesület részéről Le Marietta mutatta be a jarokelok.hu alkalmazás működését mutatta be, amivel közterületeken felmerülő problémák – kátyúk,törött padok, kiszáradt növények – lehet bejelenteni, amik az alkalmazás partnerein keresztül jutnak el az illetékesekhez.

A rendezvény végén jutalmazták a VKSZ Zrt. fenntarthatósági pályázatára beérkezett munkákat készítő gyerekeket.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.