Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Változatos évaddal jelentkezik a Pannon Várszínház

2019. május 28. 12:44
Hippik, rock, rádiójáték és klasszikusok új köntösben: ismét sokszínű programra számíthatunk a Pannon Várszínház műsorkínálatából szemezgetve. A 2019/20-as szezon előadásaiból ízelítőt is kaphatnak az érdeklődők nyáron.

A Pannon Várszínház az eddigi gyakorlatnak megfelelően öt előadásból álló bérletsorozatot hirdet, amelyből az első darab, előbemutatóként már a nyári szezonban vizsgázni fog a nézők előtt - mondta Vándorfi László színházigazgató a 2019/20-as évadot bemutató tájékoztatón.

HAIR

Egy világhírű produkció, méltán híres zenékkel, amely kiválóan éneklő és táncoló színészekből álló nagylétszámú társulatot igényel. Vándorfi László elmondta, hogy a történet szempontjából fontos a létszám és a korosztály, ezért nem terveztek változtatni: “több mint harmincan lesznek a színpadon és szinte mindannyian harminc év alatti színészek.” A fiatal színészek közül többen most először lépnek a Pannon Várszínház színpadára, bemutatkozva a veszprémi közönségnek.

A színházigazgató elmondta, hogy a musical több szereposztásban előadva, élő zenei kísérettel és új magyar fordításban kerül a színpadra: Likó Marcellhez és Marton Líviához fűződnek a dalszövegek fordításai, az új szövegkönyv pedig Vándorfi László munkája.

- Egy olyan szövegkönyvet próbáltunk létrehozni, amely történetet mesél el, ugyanakkor tartalmazza azt a magatartást, ami az identitás kereső fiatalokat jellemzi - fogalmazott az igazgató.

Vándorfi László előzetesen elmondta, hogy a közönség készülhet sok meglepetésre és csavarra, amelyekről július 4-én este hét órakor az előbemutatón lehullik a lepel.

Hippik a Pannon Várszínházban: érkezik a Hair - vehir.hu

Elkezdődtek a Hair musical próbái a Pannon Várszínházban. Az olvasópróba előtt Vándorfi László színházigazgató beszélt a népszerű történet színpadra kerülő változatáról, illetve bemutatta a szereplőket.

Kőműves Kelemen

Maradva a zenénél a magyar rock neves képviselői, Bródy János és Szörényi Levente Kőműves Kelemen című művét mutatja be a színház. A többféle feldolgozás közül a színpadi változatban egy fiatal csapat kap lehetőséget, hogy egy új civilizációt, identitást teremtsen: építsen egy új jövőt, a "saját generációja Déva várát". Az egy felvonásos rockballada a szituációval kapcsolatosan felmerülő számtalan konfliktust dolgozza fel.

Az élet csodaszép

- Az élet csodaszép bizonyára ismerős lehet néhány ember számára itthon is, hiszen Amerikában hatalmas kultusszá nőtte ki magát: a 40-es években mutatták be és azóta úgy, ahogy mi megkapjuk a Reszkessetek betörők sorozatot minden karácsonykor, ők az Élet csodaszép című filmet nézik az ünnep idején - mondta Szelle Dávid színész, rendező.

A történet legjelentősebb üzenete, hogy sosem a könnyebb megoldás, a feladás felé kell haladni, hanem meg kell próbálni küzdeni magunkért. A "csodaszép történetben" megfogalmazzott üzenetet egy fiú életének momentumait végigkísérve kapja meg a közönség. A fiú felett sötét gomoly felhők gyűltek össze: magánéleti és munkahelyi problémákkal küzd, amelyből látszólag egyetlen kiút van...

forrás: mezzolabs.comforrás: mezzolabs.com

Mielőtt a visszafordíthatatlan döntés megszületne egy "kezdő őrangyal" végigkíséri egy különleges úton, ahol a gyerekkori emlékektől indulva megmutatja, milyen is lenne a világ a fiú nélkül. A rendező szerint fontos, hogy ezt a történetet Magyarországon is többen megismerjék.

Szelle Dávid kiemelte, hogy a darab műfaját tekintve is igazi kihívásnak számít, hiszen egy élő rádiójátékról beszélünk. A különleges előadáson öt színész hív életre több mint harminc karaktert. "Nehéz feladat színpadi készségek tekintetében, hiszen a színészek csak a hangjukra, játékukra vannak utalva. Maszkírozás, új jelmezek, átváltozás nélkül kizárólag csak fejben és hangban kell megvalósítani a rendkívül gyors karakterváltásokat."

Vándorfi László hozzáfűzte: megtiszteltetés, hogy a Pannon Várszínház lehetőséget kaphatott egy magyarországi ősbemutató színpadra állítására.

Hamlet

A Hamlet egy igazi klasszikus: az irodalom és a színház történet egyik legkiemelkedőbb drámája. A Shakespeare tragédiák nem tipikus szomorú, tragikus történetek: a műfajhoz hűen, ám egyfajta katarzis útján mutatják meg, hogyan kellene vagy ellenkezőleg, hogyan nem kellene élni. Az eredeti történetet a színház időben a mai korhoz közelítve hozza el a veszprémi közönségnek.

forrás: broadwayworld.comforrás: broadwayworld.com

- Nem szeretnénk reneszánsz külsőségek közé veszni: az a célunk, hogy minden korosztályt megszólító előadást hozzunk létre és ráismerjünk Hamlet konfliktusán keresztül a mai világunkra - ismertette a darabhoz kapcsolódó terveket a színházigazgató.

A doktor úr

Szelle Dávid kiemelte, hogy az előadás rendezésénél itt is az a kulcs, hogy minden korosztályhoz eljusson és befogadhatóvá váljon a történet.

"Molnár Ferenc szinte matematikai pontossággal megfogalmazott tökéletes mondatait, nyelvezetét megtartva, a 2010-es évekbe szeretnénk helyezni a történetet, akár a mai technikát is használva, hiszen így még közelebb kerülhetünk a mai korhoz."

Vándorfi László a tájékoztató végén hangsúlyozta, hogy a régi előadásokat kedvelő vagy esetleg egy-egy szimpatikusabb darab időpontjáról lemaradó nézőknek sem kell aggódnia: több régi darabot is műsoron tart továbbra is a színház.

A nyári szezonra is készül rendhagyó produkciókkal a társulat: a megszokott színházi helyszínen kívül, strandon és a Várban különböző zenés-táncos előadásokkal, mesével, musical-lel örvendezteti meg közönségét a Pannon Várszínház a meleg nyári estéken.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.