Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Napirend előtt: eredményes középiskolák Veszprémben

2019. május 29. 12:00
Az Oktatási Hivatal kompetencia- és érettségi eredményeit és az iskolák eredményeinek stabilitását is vizsgálta idén. Az Ipari és a Táncsics is előkelő helyen végzett.

A szokásostól eltérően nem csütörtökön, hanem a hónap utolsó szerdáján tartottak közgyűlést Veszprémben.

Napirend előtti felszólalásában Némedi Lajos alpolgármester a Veszprémi Szakképzési Centrum 2018/19-es tanévben elért eredményeit ismertette:

Mint mondta, egy országosan felállított szakgimnáziumi rangsor alapján, az 588 iskolából az Oktatási Hivatal a kompetencia- és érettségi eredmények figyelembevétele mellett, az iskolák eredményeinek stabilitását is vizsgálta.

Ennek alapján a 13. helyezett a veszprémi Ipari Szakgimnáziuma lett. Az országban működő középiskolai rangsorban, a 351 vizsgált szakközépiskolából, 21. helyre került a Veszprémi Táncsics iskola.

Kiemelte, utóbbi iskola egykori diákja, Simon Krisztián, a fiatal szakemberek Európa-bajnokságán bútorasztalos kategóriában arany minősítést szerzett, melynek köszönhetően ő képviseli hazánkat a 2019-es kazani világversenyen e kategóriában.

A Veszprémben dolgozó pedagógusok munkáját megköszönve ismertette, a fenti eredményeken túl az Oktatási Hivatal „Kiemelkedő teljesítményű iskolák” alapján is rangsorolt. Erre a listára az egyéni szakmai versenyeken elért helyezések miatt a Jendrassik, a Táncsics, a Közgáz, a Séf és az Ipari diákjai is felkerültek.

Némedi Lajos alpolgármesterNémedi Lajos alpolgármester

Gerstmár Ferenc (LMP) Némedi Lajos alpolgármestert kérdezte a zöldhulladék gyűjtésének rendszerével kapcsolatban. Az alpolgármester mennyiségi adatokkal részletezve kifejtette, a zöldhulladék gyűjtését a VKSZ Zrt. leányvállalata, a VHK (Veszprém Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Non-profit Kft.) ingyen végzi évi három alkalommal, házhoz menő rendszerben. A lakosok ezen kívül a Kistó utcában adhatják le a zöldhulladékot. Amennyiben a tulajdonostól nem tudják begyűjteni a zöldhulladékot, konténer megy házhoz, ez azonban már nem ingyenes. Gerstmár elfogadta a választ, bár szerinte érdemes még a rendszert tovább fejleszteni, és a lakosságot is ösztönözni kellene a saját komposztálással kapcsolatban.

Hartmann Ferenc, az MSZP-DK-P frakcióvezetője bár nem volt jelen a közgyűlésen, interpellációban kérdezte Porga Gyula polgármestert arról, mit tervez a bérlakásállomány növelése érdekében a veszprémi önkormányzat? A polgármester írásban ígért tájékoztatást.

Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) napirend előtti felszólalásában a vasárnapi EP-választás veszprémi eredményeiről beszélt.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

A veszprémi választók világos és egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg, hogy az erős nemzetek Európájában hisznek, szeretnék megvédeni Európa keresztény kultúráját, és a családok támogatásában látják a jövőt, nem pedig a migrációban. Azzal, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetségre a veszprémiek 46,70%-a, 10 665 szavazat érkezett, 2,5-szer több mint az országos második helyezett Demokratikus Koalíció listájára, bebizonyosodott, hogy a kormánypárt erős felhatalmazást kapott, hogy folytassa a már megkezdett munkát, és olyan képviselőket küldjön Brüsszelbe, akik számára Magyarország az első”- mondta.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.