Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így rendezd be a gyerekszobát!

2019. június 4. 12:17

Ha megkérdezel néhány újdonsült szülőt, hogy a babavárás idején mi volt az, ami a legnagyobb örömet és egyben a legnagyobb fejtörést is okozta nekik, nagy valószínűséggel a gyerekszoba berendezését, felszerelését fogják említeni. A leendő szülőknek egyszerre tartogat izgalmakat és kihívásokat ez, hiszen mindenki azon igyekszik, hogy a kis jövevény tökéletes helyre érkezzen. Ám a tökéletesig néha rögös az út, hiszen kezdve a tapéta színétől a gyerekszoba stílusán keresztül, nem megkerülvén a mutatós, ám de funkcionális bútorokkal való berendezésen át sok mindenre kell egyszerre odafigyelni.

Egy babaszobát berendezni az egyik legjobb dolog a világon, hiszen itt nyugodtan szárnyalhat a fantáziánk. Rendhagyó, teljesen új dolgokat vihetünk a lakás ezen helyiségébe, jöhetnek a nagyon világos színek, a mókás tapéták, a karakteresebb bútorok, szóval minden, ami az eddig megszokottaktól homlokegyenest eltér. Minden esetben a főcél az, hogy az apróság szobája harmóniát, nyugalmat sugározzon, amiben kiegyensúlyozottan tud majd a kicsi cseperedni. Ezt többek között úgy tudjuk a legjobban elérni, ha egy adott téma szerint rendezzük be a szobát, illetve követünk egyfajta mintát, mind a falak színének, mind pedig a bútorok stílusának mentén.

Melyek a legnépszerűbb babaszoba témák?

Lehet gólyás, mackós, elefántos, kiskacsás, csigás, pillangós, de lehet Hello Kitty, Minnie egér, minyon vagy éppen Pom-Pom a szoba meghatározó figurája. A lehetőségek tárháza végtelen, és akkor sincs gond, ha azok közé a szülők közé tartozunk, akik nem szeretnék előre tudni a baba nemét, hiszen számtalan semleges mesehős, játékos figura létezik, amikkel dekorálhatjuk a szobát.

Milyen színű legyen a babaszoba?

Amikor kiderül a baba neme, a szülők azonnal azon kezdenek el gondolkozni, hogy milyen színek domináljanak a szobában. Általában kéket választanak a kisfiúknak, rózsaszínt a kislányoknak, de egyre több szülő dönt amellett, hogy valamilyen semleges színűre tapétázza vagy festi a babaszobát. Napjainkban igen divatos a fehér vagy annak árnyalati közül kiválasztani a lakás tapétáját, hiszen ezekhez remekül passzolnak a színes bútorok és gyakorlatilag mindenhez jól idomulnak.
Ha a gyerekszoba színévé fehéret választunk, azért, hogy a környezet ezáltal ne legyen túlságosan is steril és ingerszegény, itt-ott csempészhetünk mellé valamilyen színes tapétát, esetleg festhetünk mesefigurákat a falra.

Mivel rendezzük be a babaszobát?

Két nagyon fontos bútornak kell minden babaszobában lennie: egy pelenkázónak és egy kiságynak. A pelenkázónál nagyon fontos, hogy az biztonságos és kényelmes legyen. Egyre népszerűbbek azok a megoldások, amikor a szülők kisággyal kombinált pelenkázót választanak. A megfelelő kiságy kiválasztásánál pedig fontos szempont, hogy úgy döntsünk, hogy ez a bútor valószínűleg évekig velünk lesz, évekig fogja kiszolgálni a picit, ezért érdemes strapabírót venni ebből is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.