2021. október 22.
//
Előd névnap

Újabb letartóztatás a Cozma-ügyben / Messze lenne még az ügy lezárása?

2009. július 22. 16:54
MTI / vehir.hu
Garázdaság gyanúja miatt újabb embert helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban.

A 26 éves férfit szerdán vették őrizetbe. A fiatalember vallomását és lakhelyét a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozza nyilvánosságra a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szerdán helyszíni kihallgatást tartott a rendőrség a gyilkosság rekonstruálása érdekében: a veszprémi Patrióta lokálhoz odavitték a nyomozók az emberöléssel gyanúsított, már korábban előzetes letartóztatásba helyezett Sz. I.-t.

A veszprémi rendőrség arról is beszámolt, hogy jelenleg a már beérkezett szakértői véleményeket értékelik, illetve további tanú- és gyanúsítotti kihallgatásokat, szembesítéseket tartanak. Az eddig összegyűjtött adatok alapján szükség van újabb szakértők kirendelésére, valamint a már meglévő szakvélemények kiegészítésére, de a nyomozás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

A bűnüggyel összefüggésben eddig nyolc embert gyanúsítottak meg, közülük heten vannak előzetes letartóztatásban. Társtettesként elkövetett emberölés bűntettével közülük öt férfit gyanúsítanak.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai, Zarko Sesum és Ivan Pesic életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.

Zatkalik András

További cikkek

Fókuszban a foglalkoztatás
Fókuszban a foglalkoztatás
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a rendőrkapitányság épületében tartott megemlékezést csütörtök délután.
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.