Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Megérkezett a Clark Ádám úszódaru a Margit hídhoz

2019. június 7. 15:21 // Forrás: mti
Megérkezett a Clark Ádám úszódaru a dunai hajóbaleset mentéséhez, elkezdték előkészíteni a Hableány kiemelését pénteken.

A műszaki egyetem mérnökeinek számítása alapján négy, drótkötélheveder kell a szerencsétlenül járt Hableány hajó kiemeléshez - jelentette be a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője pénteken Budapesten.

Jasenszky Nándor a margitszigeti sajtótájékoztatón közölte: a kiemelés akár szombaton vagy vasárnap megkezdődhet, de az is lehet, hogy a jövő hétig húzódik a művelet. Hozzátette: a Clark Ádám úszódaru már pénteken a helyszínre érkezett, és rögtön munkába áll, amint a búvárok átvezetik a hevedereket a hajó alatt.

Egy hevedert a hajó elején, kettőt középen a gépház alatt, ahol a legnagyobb a veszélye annak, hogy a hajó kettétörik, egyet pedig a tat alatt vezetnek át. Egy-egy heveder hat 32 milliméter átmérőjű drótkötélből áll össze, az elején és a végén pedig úgynevezett vezetőköteleket csatolnak hozzá; ezek együttes hossza eléri a 100 métert - mondta.

vehir.hu
további cikkek
Tízezer fölött a halálos áldozatok száma, fogy a mentők ideje Tízezer fölött a halálos áldozatok száma, fogy a mentők ideje A mentők versenyt futnak az idővel, hogy túlélőket találjanak a romok alatt a törökországi és szíriai földrengés helyszínén. 2023. február 8. 13:25 Rendkívüli állapotot hirdettek Törökországban – Magyar segélycsapatok indulnak – Már több mint hétezren meghaltak földrengés Rendkívüli állapotot hirdettek Törökországban – Magyar segélycsapatok indulnak – Már több mint hétezren meghaltak Recep Tayyip Erdogan török elnök keddi televíziós beszédében három hónapos rendkívüli állapotot hirdetett a hétfői földrengések sújtotta tíz dél- és délkelet-törökországi tartományban. 2023. február 7. 21:54 A szíriai földrengés helyszínein segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat A szíriai földrengés helyszínein segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat A hétfői földrengések által sújtott szíriai településeken, Aleppóban és az ország északi területein súlyos károkat szenvedett városokban két mozgó orvosi rendelőt állít szolgálatba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a magyar kormány 50 millió forintos támogatásával. A humanitárius program elindítására Szíriába utazik Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi programjainak vezetője. 2023. február 7. 10:41 Erős utórengések követhetik a mostani földmozgást Törökországban Erős utórengések követhetik a mostani földmozgást Törökországban Akár két-három évig is tarthatnak az utórengések a hétfői, Törökországot és Szíriát sújtó földmozgás után, és nem zárható ki, hogy ezek meghaladják a 6-os erősséget - mondta Tóth László szeizmológus a köztévében. 2023. február 7. 8:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.