Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Megfestették az érseket

2019. június 15. 4:00
Petrasovszky Mária alkotását pénteken mutatták be a sajtónak - és a modellnek.

A dr. Márfi Gyula veszprémi érseket ábrázoló festményt dr. Takáts István érseki kancellár ajánlotta a közösség figyelmébe. Hangsúlyozta: a jó mű az, ami nem a fénykép merevségét sugározza, nem egyetlen pillanatot akar megragadni, hanem magában hordozza az ábrázolt személy egyéniségét is, megragadja és megmutatja a személyiséget. Ezen a képen olyan eleven és élő az, akit ábrázol, hogy szinte várjuk, mikor fog megszólalni.

A művésznő, a modell és az alkotásA művésznő, a modell és az alkotás

Hozzátette: a színeknek is szimbolikus jelentősége van, kifejezik életünket. A festményen a kék szín dominál, ami az ikonográfiában az isteni szférának fenntartott árnyalat, ez is jól mutatja az érsek helyét és feladatát a világban. Az egyházmegye vezetőjének keze a Biblián pihen, kifejezve ezzel, hogy az érsek ismerője az abban leírtaknak, átvitt értelemben és szó szerint is a könyvhöz nyúl , életében abból táplálkozik, merít erőt.

Amikor dr. Márfi Gyula láthatta az elkészült portrét, elmondta: bár a saját látványáért nem kifejezetten rajong, az alkotás élethű kivitelezése őt is lenyűgözi. Az érseknek különösen a humoros lelkületét megvillantó "huncut mosoly" tetszik a festményen.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.