Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lecserélték a bakonyi vonatokat

2019. június 14. 12:02 // Forrás: mti, vehir
Felújított Jenbacher motorvonatok közlekednek péntektől a Győr-Veszprém vasútvonalon.

Két felújított Jenbacher típusú motorvonat közlekedik péntektől a Győr-Veszprém vasútvonalon, a fejlesztéstől a bakonyi vonatközlekedés minőségének javulását, ezáltal növekvő utasforgalmat remél a MÁV - mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken a győri vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen jelképesen elindították az egyik felújított járművet.

Homolya Róbert hangsúlyozta, hogy a két motorvonat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. tulajdonában van, de egy üzemeltetési szerződéssel a MÁV felújította és üzemelteti a két járművet. Beszélt arról is, hogy az elmúlt évtizedekben közlekedési, mobilitási forradalom zajlott le a világban, Magyarországon azonban ennek a vesztese a vasút lett, mert az utasok száma az elmúlt húsz-harminc évben a felére csökkent.

A Jenbacher motorvonatok üzembe állítását több mint két ével ezelőtt kezdeményezte a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség. A most forgalomba állított motorvonat 2016 novemberében már bejárta az útvonalat egy bemutató alkalmából.

Olcsóbb és színvonalasabb lehetne a bakonyi vasút - vehir.hu

A GYSEV-től átvett korszerű vonatok, hétvégi kirándulójárat, megállóhely Eplényen: ezeket az újításokat szeretné elérni a Győr-Veszprém vasútvonalon a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.