Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fűrészgép alkatrészek: a karburátorok világa

2019. június 18. 8:37

Ismerjük meg a karburátort, mint a benzines kertészeti motorok egyik lelkét. Ez a része a motornak viszonylag könnyen javítható, minden porcikája cserélhető, és ha elakadnánk, az interneten számos videó “siet” az ember segítségére.

Fűrészgéphez és annak karburátorához alkatrészeket nagy választékban találunk az Agrooroszi Kertigép alkatrészek webáruházban, mindent egy helyen, hogy ne kelljen keresgélni.

Amikor membránkészletet szeretnénk venni, figyeljünk oda, mert egy-egy készlet több típushoz is alkalmas lehet, ezért a képeken szereplő membránok közül a bal felső sarokban lévőt kell beazonosítani, ez lesz az iránymutató a megfelelő készlet kiválasztásához.

Mit tudnak a membránok?

A membránok biztosítják az üzemanyag egy irányba való áramlását az úgynevezett békaszelep segítségével, valamint tömítést biztosítanak. Egy karburátorban többféle ilyen membrán is található, ezért nem mindegy, hogy melyik készletet választjuk.

A karburátor javítását érdemes egy lepakolt, üres asztalon végezni, akár egy tiszta világos színű rongyot leterítve, mert így nem gurulnak, bújnak el a szétszedett karburátor alkatrészei. Egy zsúfolt munkaasztalon könnyen keresgélés lehet a szerelés vége. Fontos, hogy a karburátornak tisztának kell lennie, homok vagy egyéb szennyeződés bekerülése szerelés közben a megfelelő tömítést, tűszelep működését akadályozza.

Mi a szerepe a tűszelepnek?

A tűszelepen keresztül jut be az üzemanyag az úszóházba. Ez egy kalibrált alkatrész, mely a házból, és a mozgó tűszelepből áll, mely a benzin mennyiségének függvényében zár, vagy engedi be az üzemanyagot.

Tehát a tűszelep egy mozgó alkatrész, mely ebből adódóan sajnos kopik, így aztán időről időre cserére szorul.

Elmondhatjuk, hogy a karburátor működésének egyik alapköve a tűszelep helyes működése. Amennyiben ez a rész nem működik helyesen, bár lehetőség van a többi lehetőséggel állítgatni, nem fog helyesen és hosszú ideig működni az eszköz.

Nagyon fontos figyelni arra, hogy a folyó benzin akár balesetveszélyes is lehet, ami az üzembiztonságnál is fontosabb szempont.

Fontos tudni, hogy a karburátor minden porcikája javítható, a szivató gumiharagtól a benzincsőig, így gyakorlatilag az idő elteltével is olyan teljesítményt képes nyújtani, mint amikor a gépet megvásárolja az ember.

Szánjunk időt gépeink karbantartására, ne hagyjuk sokat állt benzinnel működni, figyeljünk oda a részletekre is. Így sok időt spórolhatunk meg, a szerelések helyett végezhetjük a tervezett munkát, élvezhetjük munkánk gyümölcsét.

A rendbe tett kert, az összeaprított fa, a felépített ház hamarabb és bosszúságoktól mentesen készül el, ha gépeinket is “tiszteljük”.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.