Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Katonai póló kétfalas technikával készült anyagból

2019. június 18. 9:10
A technika, a technológia roham tempóban fejlődik, így a ruhák, köztük a katonai ruházat is egyre tökéletesebb anyagból készül. A mai blogban nézzük meg az egyik legnépszerűbb ruhadarab, a katonai póló anyagát, és annak változatait.

A kétfalas pólóanyagnak már a nevében is benne foglaltatik, hogy mindkét oldala színoldalként használható. Szövése révén oldalai a hagyományos sima kötésmintát mutatják, bár az anyagot széthúzva látszanak a fordított szemek is. Akár oldalanként lehet más színe vagy mintája.

Talán hátránya és előnye is egyszerre, hogy nyúlékony anyag, de mosásnál felveszi az eredeti formáját. Ettől viszont kényelmes lesz a viselése. Ez a technika lehetővé teszi, hogy akár mindkét oldalát is használjuk azoknak a pólóknak, melyek ebből az anyagból készültek.

A katonadolog webáruházban megtalálja ezeket a pólókat, garantáltan kényelmes, tartós viseletet fognak nyújtani önnek.

A rugalmas anyag rugalmas varrási technikát igényel

Azok az anyagok, amelyek nagyon rugalmasak, különleges varrási technikát igényelnek, hiszen ha nem így lennének összeállítva, viselés közben elpattanna a varrásuk.
A póló darabjait négy, de leginkább ötszálas interlockkal állítják össze, és úgynevezett fedőző géppel varrják fel az ujját és a póló alját.

Ha szeretne ilyen anyaggal dolgozni, és hagyományos varrógéppel rendelkezik csupán, az ikertűs tecnika is megfelelő lehet összevarrásra. Természetesen ez otthoni munkánál lehet jó megoldás, a kiváló minőségű katonai ruhaneműket készítő cégek ezt az eljárást nem használják.

Nem csak a szövési technika, hanem a cérna minősége, összetétele is fontos

Sokat számít, hogy milyen összetételű cérnából készül egy-egy kelme. A pamut termékek melegek, felszívják a nedvességet, szellőznek, így igazán kényelmes lehet például az alsóruházat elkészítéséhez. A póló egy univerzális ruhadarab, akár alul, réteges öltözködés részeként hordja valaki, akár nyáron magában viseli az ember, praktikus, de akár nagyon mutatós része is lehet az öltözködésnek.

A katonai mintás darabok pedig kimondottan hasznosak akkor, ha az ember terepen tartózkodik akár a hobbiját űzve, akár a munkáját végezve, akár csak kikapcsolódva egy aktívan pihentető kirándulás alkalmával.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.