2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

VÜJ | The Gipsy Kings

2009. július 24. 10:41
A rumba flamenca tradíció első számú képviselői klasszikus repertoárjuk dalait játszották a Szentháromság téren. Képgalériánk.

Az 1970- es években dél-Franciaországban alakult zenekar két zenészcsalád sarjaiból állt össze. Apjuk elvesztése után a Reyes-fiúk egy cigány-zarándokúton kerültek közelebb a Baliardo-családhoz, ahol egymásnak átadva a gitárt közösen énekeltek, boroztak és közben szépen lassan összeállt a zenekar. Mikor egy amerikai csodálójuk elmondta, hogy nevük a Los Reyes angolra fordítva Kings-t (azaz királyok-at) jelent, azonnal nevet változtattak, és így lett belőlük Gipsy Kings.

Baliardo Tonnino - gitár
Reyes Nicolas - ének
Reyes André - gitár, ének
Balairdo Diego - gitár, tapsolás
Reyes Canut - gitár, ének
Baliardo Mikael - dob
Reyes Baule - bőgő
Pacheco Rodolfo - ütőhangszerek
Pievic Allan - billentyűs hangszerek

A fesztivál történéseit nyomonkövetheti Twitteren is, háttérinformációk percről-percre.

Képek
vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.