Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A zene és a márkás cuccok kapcsolata

2019. június 18. 9:19

Az emberek életének már a kezdetekkor is nagyon fontos része volt a zene. A harmóniákat és az azokra illesztett szövegeket rengeteg dolog inspirálhatja, az évszakok, az időjárás vagy egyszerűen a színek. Az előbbieket leginkább a klasszikus zenével lehet összekapcsolni mindaddig, amíg nem társítunk hozzá egy videoklipet. Ha a szemünk elé képanyag is társul, úgy a feketéről már nem feltétlenül a gyászmise, hanem akár a rock, a tavaszról pedig Vivaldi helyett egy szerelmes szám villanhat be az embereknek. És hogy mi történik akkor, ha a zenei stílusokat márkákhoz párosítjuk?

Fullcap, színes pulcsi, sportcipő

Ha csak ezeket hallod, mi ugrik be először? Ha a válaszod a rap, akkor bizony hasonlóan gondolkodsz, mint a WCC Shop munkatársai. A raperek könnyedén felismerhetőek stílusuk alapján, ők azok, akik általában bő nadrágban és pulcsiban, sapiban, bőrcipővel a lábukon lépnek ki minden nap házuk ajtaján, nyakukban néhány talán túlságosan is vaskos lánccal. Nem csak erre az egyetlen stílusra jellemzőek azonban az előbb említett ruhadarabok és kiegészítők. A bő ruhákba, kiegészítve akár egy New Era sapival a hip-hop stílus képviselői is szívesen bújnak. Ráadásul a hip-hop műfaj kedvelőit már egészen specifikusan össze lehet kapcsolni egy-egy márkával, hiszen a legnagyobb képviselői általában Adidas és Nike ruhákban mutatkoznak, egészen új értelmet adva a sportruházatok viselésének. Persze emellett, a két hatalmas divatmárka mellett itt meg kell említenünk a Kangol, a Pony és a Fila cuccait is, hiszen ezek is összeolvadtak már a hip-hop stílussal.

Az igazi rockerek választása

Ahogy azt a méltán híres szám is mondja ,,minden változik, de a rock, meg a rap az nem”. Ez a kijelentés igaz a két stílushoz tartozó ruhaválasztásra. Ahogy a rapereket a bő cuccokról, úgy a rockereket a fekete öltözetről lehet már egészen távolról kiszúrni. Néhány szegecses kiegészítő egy Ray-Ban napszemcsivel, piercingekkel, a lábon természetesen bakancs, esetleg egy Converse az ikonikus fekete színben.

Ha már szóba kerültek a rockerek, meg kell említenünk ennek a stílusnak a “testvérét” is, a punkot. Igen, mi is tudjuk, a legtöbbeknek erről a műfajról eszébe jut a felállított színes haj is, ne essetek kétségbe, nekünk is mindig bevillan!


Egy dolog azonban biztos, a Vans rengeteg darabja illeszkedik hűen a rockerek és punkok stílusához.

Végül, de nem utolsó sorban a műfaj, ami mindent megenged

Míg a fent említett stílusok egészen kevés választást hagynak azoknak, akik hűen akarják magukon viselni kedvenc zenei stílusuk legjellemzőbb ruhadarabjait, addig a pop szerelmeseinek egészen hosszú a lista, amiből választhatnak. Ha egészen a stílus kezdetéig megnézzük, miket viseltek a nagy úttörők, nem igazán lehet találni közös pontot. Szoknyák, kalapok, sapkák, ékszerek, egészen el lehet engedni a fantáziát a ruha és kiegészítők választásakor.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.