Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Játszóházban látták vendégül az autizmus spektrumzavarral élő gyermekeket

2019. június 19. 12:00
Az idei Pro Civitate díjas AutiSpektrum Egyesület fiatal tagjait látta vendégül a Veszprémi Kölyökpark szerdán délelőtt.

A játszóház mottója szerint minden készség alapja a mozgás. Ezt a lehetőséget és a kreatív fejlesztőjátékok által garantált felhőtlen élményt nyújtotta az egyesület azon fiatalkorú tagjai számára, akik autizmus spektrumzavarral élik mindennapjaikat. A fiatalok örömmel vették bírtokba a játékok széles tárházát, a bébi játszó apró ügyességi játékai épp úgy lekötötték őket, mint a hatalmas telepített játékrendszer.

Az AutiSpektrum Egyesület 2013-ban jött létre kezdetben önsegítő formában működő csoportként, de az elmúlt mintegy hat év során professzionális segítő szervezetté nőtte ki magát. Az egyesület havi rendszerességgel szervez szülőcsoportokat, beszélgetések formájában, vagy szakemberek bevonásával, támogatásával. Érzékenyítő órákat tart az érintett kisgyermekek osztályaiban, kortárs segítő csoportokat, képzéseket, fejlesztő foglalkozásokat szervez.

Az egyesület kiadásában a 2016. évi autizmus világnapja alkalmából megjelent egy integrációt segítő könyv a Csillagbusz. A könyvet támogatásokból eljuttatták az ország majdnem minden általános iskolájába, és az óvodák, könyvtárak felébe még 2016 első felében. A HUBBY, a Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrije a Csillagbuszt választotta az Év gyerekkönyve díj 2016 nyertesének Innováció kategóriában. Az egyesület célja az autizmus széleskörű elfogadottságának növelése, az esélyegyenlőség biztosítása. Munkásságukat 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Pro Civitate díjjal ismerte el.

A Kölyökpark - Bababarát játszóház és fejlesztőközpont az ország tíz helyszínén biztosítja a babák és kisgyermekek számára az egészséges fejlődéshez szükséges minőségi játéklehetőségét. A játékrendszereket mozgásterapeuták, pszichológusok és korai fejlesztő szakemberek javaslatai alapján állították össze, ennek eredményeként speciális mozgás- és képességfejlesztő játékrendszerben mozoghatnak a gyerekek. Úgy vélik, a szabad, örömteli játék játszva fejleszt, okosít!

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bölcsődével gazdagodott Csetény Bölcsődével gazdagodott Csetény A kedden átadott Tipegő Csicsergő Bölcsőde két csoportban összesen 24 kisgyerek fogadására alkalmas. 2023. november 8. 10:44 Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven  - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2023. október 26. 8:56 Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Novák Katalin a Tesla texasi autógyárában találkozott a milliárdos vállalkozóval, Elon Muskkal. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miről beszélgettek a találkozón. 2023. szeptember 26. 12:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.