Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Nem ‘szomjaztak’ az autósok a Balatonnál

2019. június 19. 14:19 // Forrás: Balatonfüredi Rendőrkapitányság
Tizenkilenc járművezetővel szemben intézkedtek a balatonfüredi rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

A balatonfüredi járőrök 2019. június 14. és június 16. között a rendőrkapitányság illetékességi területén a közlekedési balesetek megelőzése érdekében végzett ellenőrzések során tizenkilenc olyan gépjárművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Az akció eredményeként a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt tizenegy fővel szemben közigazgatási eljárást, hét személy ellen büntetőfeljelentést kezdeményeztek, egy esetben pedig a járművezetés tiltott átengedése miatt indítottak büntetőeljárást.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, mely szerint járművet kizárólag az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal megnő.

Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.