2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Pannon Egyetem: 3083 felvett jelentkező

2009. július 24. 12:51
Azok, akik nem jelentkeztek, vagy sehova nem nyertek felvételt, augusztus 10-ig jelentkezhetnek pótfelvételire.

A Pannon Egyetemre összesen 3083 jelentkezőt vettek fel, ebből 2418 államilag támogatott. A Georgikon Karra 435, a Gazdaságtudományi Karra 1381, Modern Filológiai, és Társadalomtudományi Karra 553, Műszaki Informatikai Karra 332, Mérnöki Karra 382 hallgatót vettek fel - ismertette a számokat pénteken dr. Rédey Ákos rektor.


A felvett hallgatók képzési területenkénti megoszlása:

társadalomtudomány 124 fő
pedagógiai 106 fő
műszaki 414 fő
informatika 254 fő
gazdaságtudomány 896 fő
agrár 165 fő
bölcsészet 265 fő
felsőfokú szakképzés 737 fő

Felvett hallgatók képzési szintenként:

mesterképzés 461 fő
felsőfokú Szakképzés 737 fő
alapképzés 1884 fő

A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon az Anglisztika, a Magyar, és a Fordító és Tolmács Mesterszak volt a legnépszerűbb. A Georgikon karon, a Gazdasági és Vidékfejlesztési, az Agrármérnöki, a Környezetgazdálkodási-Agrármérnöki és a Mezőgazdasági Mérnöki szakok nyerték el a legtöbb jelentkező tetszését. A Gazdaságtudományi Karon a Turizmus-Vendéglátás, a Nemzetközi gazdálkodás, a Műszaki Menedzser szak volt a legkedveltebb. Mérnöki Karon Vegyészmérnöki, Gépészmérnöki, Környezetmérnöki szakokra jelentkeztek legtöbben. A Műszaki Informatikai Karon pedig a Programtervező Informatikus, a Gazdasági Informatikus, és a Villamosmérnöki szakokra.

Azok, akik a normál felvételi eljárás során nem jelentkeztek, vagy sehova nem nyertek felvételt, augusztus 10-ig jelentkezhetnek pótfelvételire, a Logisztikai Menedzsment Mesterképzési szak kivételével csak költségtérítéses formára.

Ódor Eszter

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.