2020. december 1.
//
Elza névnap

500 + 5000 millió Veszprémnek

2019. június 21. 2:00
A korábbi ígéreteknek megfelelően a mai napon a Magyar Közlöny is megerősítette, hogy a kormány Veszprém részére több forrást is biztosít az Európa Kulturális Főváros 2023 címmel kapcsolatos előkészítő feladatokra. A határozat az idei és jövő évre is rendelkezik pénzekről.

Ovádi Péter a térség egyéni országgyűlési képviselője csütörtöki parlamenti felszólalásában kitért arra, hogy a Bakony-Balaton régió településeinek életében az Európa Kulturális Főváros 2023 cím egy történelmi léptékű fejezet lesz. 2023-ig viszont számos előkészítő feladat vár megvalósításra, amelyekre a központi költségvetés is biztosít forrásokat. Erről korábban Porga Gyula polgármester is beszélt, miszerint Veszprém olyan nagyvárosok sorához csatlakozik, mint amilyen Stockholm, vagy éppen Firenze, akik korábban már viselték ezt a címet.

A 2019. június 20-án megjelent Magyar Közlöny 1363/2019. (VI. 20.) számú határozata alapján a kormány az idei évre 500 millió forintot biztosít Veszprémnek az EKF-fel kapcsolatos előkészítő feladatokra.

Ugyanezen határozatban rendelkezik arról, hogy a 2020-as költségvetés egy 5 milliárdos tételt tartalmaz, szintén az EKF-fel kapcsolatos előkészítő feladatokra.

A Magyar Közlöny Magyarország hivatalos lapja. Időszakosan jelenik meg és jogszabályokat, valamint jogszabálynak nem minősülő egyéb jogi dokumentumokat tartalmaz. Tartalmát az Igazságügyi Minisztérium szerkeszti. A jogszabályok hatálybalépése általában az a nap, amikor a Magyar Közlönyben megjelenik, kivéve, ha a jogszabály másként rendelkezik erről.

vehir.hu

További cikkek

Egyelőre nem szigorít a kormány
Egyelőre nem szigorít a kormány
Online sajtótájékoztatón számolt be a kormány koronavírussal kapcsolatos döntéseiről csütörtök délelőtt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.
Lesz elég oltóanyag; péntektől tesztelik a frontvonalon dolgozókat
Lesz elég oltóanyag; péntektől tesztelik a frontvonalon dolgozókat
12 millió adag oltóanyagot kötött le Magyarország; pénteken indul az egészségügyi, szociális és oktatási intézményekben dolgozók menetrendszerű tesztelése. Ezek hangzottak el a kormányinfón.
Kijárási tilalom alatt is lehet kutyát sétáltatni
Kijárási tilalom alatt is lehet kutyát sétáltatni
Sikeres volt Ovádi Péter miniszteri biztos egyeztetése a miniszterelnökkel, a kijárási tilalom alatt sem szankcionálják azokat, akik leviszik a négylábú kedvenceiket sétálni este 8 és hajnali 5 között.
Kemény szigorításokat vezetnek be szerdától
Kemény szigorításokat vezetnek be szerdától
A járvány terjedését korlátozó további intézkedéseket vezet be a kormány, mert ha a jelenlegi ütemben növekszik a fertőzöttek száma, az egészségügy nem lesz képes ellátni a betegeket.
Januártól akár a csok teljes összege felvehető új többgenerációs otthonok létrehozására
Januártól akár a csok teljes összege felvehető új többgenerációs otthonok létrehozására
Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter.