2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

500 + 5000 millió Veszprémnek

A korábbi ígéreteknek megfelelően a mai napon a Magyar Közlöny is megerősítette, hogy a kormány Veszprém részére több forrást is biztosít az Európa Kulturális Főváros 2023 címmel kapcsolatos előkészítő feladatokra. A határozat az idei és jövő évre is rendelkezik pénzekről.

Ovádi Péter a térség egyéni országgyűlési képviselője csütörtöki parlamenti felszólalásában kitért arra, hogy a Bakony-Balaton régió településeinek életében az Európa Kulturális Főváros 2023 cím egy történelmi léptékű fejezet lesz. 2023-ig viszont számos előkészítő feladat vár megvalósításra, amelyekre a központi költségvetés is biztosít forrásokat. Erről korábban Porga Gyula polgármester is beszélt, miszerint Veszprém olyan nagyvárosok sorához csatlakozik, mint amilyen Stockholm, vagy éppen Firenze, akik korábban már viselték ezt a címet.

A 2019. június 20-án megjelent Magyar Közlöny 1363/2019. (VI. 20.) számú határozata alapján a kormány az idei évre 500 millió forintot biztosít Veszprémnek az EKF-fel kapcsolatos előkészítő feladatokra.

Ugyanezen határozatban rendelkezik arról, hogy a 2020-as költségvetés egy 5 milliárdos tételt tartalmaz, szintén az EKF-fel kapcsolatos előkészítő feladatokra.

A Magyar Közlöny Magyarország hivatalos lapja. Időszakosan jelenik meg és jogszabályokat, valamint jogszabálynak nem minősülő egyéb jogi dokumentumokat tartalmaz. Tartalmát az Igazságügyi Minisztérium szerkeszti. A jogszabályok hatálybalépése általában az a nap, amikor a Magyar Közlönyben megjelenik, kivéve, ha a jogszabály másként rendelkezik erről.