2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Vidám doboznapok az állatkertben

2009. július 24. 15:10
Italos kartondobozokért cserébe jelentős kedvezménnyel vásárolható családi belépőjegy a vadasparkba.

Július 24-től 26-ig tíz italos kartonért cserébe 290 forintos kedvezménnyel váltható meg a családi belépőjegy, további tíz dobozért 200 forintos kedvezménnyel váltható gyermekbelépő. Az első száz, legalább tíz dobozt hozó család 1000 forintért kaphatja meg az eredetileg 3530 forintba kerülő családi belépőt.

Az akció alkalmából pénteken szervezett sajtótájékoztatón Dióssy László környezetgazdasági szakállamtitkár elmondta: egyelőre csupán a lakosság harmadára jellemző a környezettudatós gondolkodás, az ehhez hasonló kampányok azonban segíthetik a változást.

- Az italos karton dobozok mindössze 11 százaléka kerül újrahasznosításra, ezért mindenképpen szeretnénk bővíteni és népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtési lehetőségeket - mondta el Czaun János, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás elnöke.

A sajtótájékoztató végén Baka Éva, az IKSZ Egyesülés igazgatója bemutatta, milyen egyszerűen állítható elő merített papír a hulladékdobozokból mindössze egy turmixgép és egy szita segítségével.

További részletek az eseményről a csatolt fájlban.

Gárdos Tibor

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.