Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Húsz éve építik a jövőt

2019. június 21. 15:27
Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte a száz legjobb hazai középvállalkozás között lévő nemesvámosi Vesz-mont 2000 Kft. Az ügyvezető korábban nagyinterjúban mesélt a cégről az Ecoport magazinnak.

Péntek délelőtt ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft. Az 5 milliárdos, országosan is elismert cég szakmai nappal, üzemlátogatással és jubileumi ünnepséggel készült az eseményre.

A szereléstechnikával és gépiparral foglalkozó Vesz-mont 2000 Kft. ügyvezetőjével, a korábban kalapácsvető Zentai Tiborral néhány évvel ezelőtt az Ecoport magazinba készítettünk nagyinterjút, melyben részletesen mesélt arról, hogyan jutottak el a kisebb gépek építésétől egy közel 200 főt foglalkoztató cégcsoportig:

Ecoport - MINDIG LEGYEN EGY B TERVED!

Nem hiszem, hogy egy edzőnek a sportág minden nüánsznyi ismérvével tisztában kell lennie, sokkal fontosabb, hogy olyan példakép legyen, akit el tudnak fogadni a sportolók. Egy edző pedagógiai hátteret is biztosít a gyereknek, és a tanok, amiket átad, az élethez is utat mutathatnak. Úgy vélem, üzletemberként olyan példát állíthatok eléjük, ami akár az ő jövőképüket is jelentheti.

Zentai a pénteki eseményen jórészt az eltelt húsz évről mesélt a hallgatóságnak, melyben elmondta, nem mindig volt rózsás a helyzetük, de becsületbeli ügyként kezelték, hogy ne adják fel. Az építkezést alulról kezdték: 2004-ben vásároltak először épületet, majd állami támogatásokkal és önerőből fejlődtek tovább. 2008-ban már 18-an alkották a céget, ma pedig már 170-en vannak, modern telephellyel rendelkeznek, és hét céggel egyesülve egy nyolcas cégcsoportot alkotnak.

Zentai Tibor a vesz-mont 2000 kft jubileumi ünnepségén a nemesvámosi sportcsarnokbanZentai Tibor a vesz-mont 2000 kft jubileumi ünnepségén a nemesvámosi sportcsarnokban

A jövőbeni tervek között szerepel, hogy Romániában erősítik meg pozíciójukat. Cégfilozófiájukban mindig a jövő építése szerepelt.

A dolgozóknak és a partnereknek köszönetet mondva Zentai kiemelte, ahhoz hogy tovább lépjenek, sok mindent kell tenniük, viszont tudják, hogy hol tartanak, és mit akarnak.

„Ez egy csapatmunka, amelybe mindenki beleteszi a munkáját”

- fogalmazott.

Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntőjében az ügyvezetőnek mondott köszönetet munkájáért. Mint mondta, az, hogy ma már Zentai ekkora céget igazgat, amellett, hogy családoknak ad megélhetést, a befizetett adókkal a környék fejlődését is erősíti. Kiemelte, Zentai nem csak a cégével, hanem társadalmi munkával is építi Nemesvámost, hisz mindig elsők közt van, akik támogatják a helyi rendezvényeket.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.