Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fények játéka az éjszakában

2019. június 23. 12:29
Eredetileg csak a Mékhas Dia Project festett volna különös fényjátékot a várban, de végül a vihar is úgy döntött, búcsúzóul hagy nekünk egy kis kellemes meglepetést az átírt Múzeumok éjszakájára.

Pedig amikor először elkezdtek gyülekezni az égen a fellegek szombat késő délután, aztán rövidesen teljesen szürkévé fakult a város a felhők alatt és széllel, mennydörgéssel, villámmal és esővel megérkezett a vihar Veszprémbe is, még nagyon úgy tűnt, hiába a számos remek szabadtéri program, amivel a Művészetek éjszakája szervezői készültek, ez az este nem sok jót tartogat.

Volt, aki kitartottVolt, aki kitartott

A szintén erre a napra tervezett Juhannus napot és a tüzes csónak vízre eresztését el is kellett törölni, és sajnos a vár macskakövei sem zenélhettek, hiába találta ki ezt a jópofa ötletet a Laczkó Dezső Múzeum.

A gyerekeket biztosan nem érdekelte a viharA gyerekeket biztosan nem érdekelte a vihar

Azért szerencsére akadt néhány tucat lelkes kultúraszerető, akiknek holmi vihar nem vehette kedvét, hogy a zárt helyszíneken élvezhessék az éjszakai múzeumi barangolást. A Várbörtönben például Herczeg Attila százados vezette körbe az érdeklődőket személyes történetek felidézésével, a Hősök kapujában zenélő múzeumi tárgyakat tekinthettünk meg, míg a Dubniczay-palotában Góg Angéla food designer és formatervező mesélt arról, mi a titka egy műalkotás szintű étel elkészítésének.

Minden rosszban van valami jóMinden rosszban van valami jó

Aki szerette volna, saját kis tégláját is elkészíthette a Teguláriumban – a gyerekek rossz időre fittyet hányva boldogan is festették alkotásaikat, amiket természetesen haza is vihettek. Az épület udvarán aztán később a Banzáj Jam Session is rázendített, fricskát mutatva a korábbi égzengésnek.

Előbb a természet festett...Előbb a természet festett...

Mire alkonyodni kezdett, a természet is úgy döntött, kegyes lesz, és mintha csak az éjszakai fényfestésre akarna reflektálni, az elvonuló vihar nyomán a naplemente csodálatos fényekbe vonta a Vár utcát. Érdemes volt kimerészkedni a rossz idő ellenére is, mert aki jókor jött, különösen szép pillanatokat kaphatott el.

...aztán a Méhkas Dia...aztán a Méhkas Dia

Nemcsak István és Gizella szobránál, de aztán a bevilágított Hősök kapujánál is, ahol 21 óra után már a Méhkas Dia Project varázsolt, majd 22 órától tűzzsonglőrök hozták el a tipikus Szent Iván éj környéki hangulatot.

Megérte várniMegérte várni

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.