Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Üdvözlünk a világon, Léna!

2019. június 24. 5:00
Már hagyománnyá vált, hogy a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Múzeumok Éjszakáján született babát és családját köszönti.

A babaköszöntés ötlete négy évvel ezelőtt fogant meg, méghozzá a Laczkó Dezső Múzeumnak köszönhetően, de hamar csatlakozott fentebb említett két másik kulturális intézmény is.

Ezúttal Mészáros Lénát köszöntötték, aki ötvenöt centivel és 3550 grammal látta meg a napvilágot. Az anyának, Mészáros Mariannak első gyermeke Léna, a család egyébként Bakonybélben él; ugyanakkor S. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója bízik abban, hogy majd ha nagyobb lesz Léna, akkor a családdal együtt szívesen folynak bele Veszprém kulturális életébe. Az igazgató egy ajándékcsomaggal adta meg ehhez a „kezdőlépéseket”.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár egy mondókásdossziét adott, sőt, egy növekedésmérővel, egy babaolvasófüzettel, és mindenféle hasznos aprósággal lepte meg Lénát.

A Művészetek Háza nem a gyermeket, hanem a szülőket ajándékozta meg kellő mennyiségű olvasnivalóval, azokra az időkre, amikor már több idejük lesz ilyesfajta dolgokra.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.