2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Három koncert, amíg szárad a törülköző

  • fesztivál
  • 2019.07.06
    04:00
  • veszpremfest.hu
Teljesen megértjük, ha ön is a strandon tölti a hétvégét. De ha lement a nap, érdemes Veszprémben is körülnézni, az Óváros téren ugyanis folytatódik a Rozé Rizling Jazz Napok.

Az estet Lilienn és Kónyai Tibor kvartettje nyitja hatkor. A spanyol és brazil dallamokat, valamint a húszas évek Amerikáját és a jazz életérzést ígérő formáció 2013-ban jött létre duóként, Veszprémben Hegyi Zoltánnal (nagybőgő) és Kalmár Zoltánnal (dob) kiegészülve hallhatjuk-láthatjuk őket.

A nyolckor érkező Gereben Zitát talán nem kell bemutatni a hazai közönségnek, rendszeres visszatérője a jazz(es) fesztiváloknak, dalai könnyedek, a jazz populárisabb végét fogja meg, így tényleg mindenki számára élvezhető és befogadható produkcióra készülhetünk.

A szombat esti programot a Ruby Harlem zárja, az egyik legintenzívebben fejlődő hazai indiesoul-pop zenekar. A magyar nyelven íródott dalok vokál centrikusak, ezt színesíti a rézfúvósok hangzásvilága, mindez kerek egységet alkot a húzós ritmusszekcióval. Céljuk, hogy dalaik üzenete eljusson és fényt vigyen a lelkekbe.