2019. szeptember 17., kedd
Zsófia névnap

Duskálunk a jó zenékben

  • fesztivál
  • 2019.07.07
    04:00
  • veszpremfest.hu
Holnap újra munkanap, de itt a lehetőség, hogy igazán pozitívan zárjuk a hétvégét! Ma este is Rozé Rizling Jazz!

Hattól egy többszörös díjnyertes nemzetközi akusztikus duó, a DUSKA hangolja az estét az Óváros téren. A formáció elnevezése a zenészek, Kazai Ági, jazzénekes és Stefan Uhrinak, gitáros-énekes-dalszerző neveinek kezdőbetűiből adódik össze. Saját szerzeményeik és egyedi hangszerelésű feldolgozásaik a jazz, a blues, valamint a magyar- és angol nyelvű költészet egyvelegéből táplálkoznak.

Az idei Rozé Rizling Jazz Napok színvonalát bizonyítja, hogy három nap alatt már nem először kell használnunk a "senkinek nem kell bemutatni" kifejezést. Ezúttal a nyolckor fellépő Náray Erikával kapcsolatban, aki két saját CD anyaggal és megszámlálhatatlanul sok fellépéssel a háta mögött, olyan anyaggal jön a fesztiválra, amiben pályájának minden állomásából szemezget egy kicsit.

Este tíztől Farkas Gábriellel zárjuk a hetet - de koránt sem a fesztivált, hiszen holnap újabb három koncerttel várja vendégeit a belvárosi borfesztivál. Gábriel zenekarával a magyar jazz palettán a klasszikus sztenderd, easy listening, azaz a könnyen hallgatható örökzöld zenét képviseli. Az énekes többek között Frank Sinatra dalaiból is válogat majd a Rozé, Rizling és Jazz Napok közönségének.