Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Bizalommal gyógyítani

2019. július 4. 4:02
Csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a Dubniczay-palotában a veszprémi egészségügyi ellátásban kiemelkedő tevékenységet végző orvosok díjazására létrejött Perlaky-díjat, melyet idén dr. Benedek Adrien üzemorvos vehetett át.

A Perlaky József egykori kitűnő veszprémi orvos tiszteletére, a helyi egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére létrejött kitüntetést hagyományosan a Semmelweis-naphoz igazodva adja át minden évben az önkormányzat, köszönetet mondva azoknak a személyeknek, akik hozzájárulnak Veszprém biztonságának megtartásához.

Porga Gyula polgármester szerint a díjnak ugyanis ez a lényege. „Hajlamosak vagyunk mindössze a nagy, látványos sikereinkről beszélni, pedig valójában ezeket csak akkor tudjuk igazán megélni, ha a város alapküldetése, a városi szolgáltatások, a helyiek biztonsága rendben van. És ezalatt nem csupán a közbiztonságot értem, hanem mindazokat a szolgáltatásokat, amelyeket a város nyújt. Ez azonban soha nem lehetne sikeres az orvosok munkája nélkül. Ők azok, akik miatt elmondhatjuk: Veszprémben sosem vagy egyedül, ha baj ér, számíthatsz valakire” – fogalmazott a polgármester.

Persze mindig van valami, amin lehetne javítani, lehetne újabb és újabb eszközöket beszerezni. De sosem az eszközök az alapok. Az orvoslás még mindig az ember és ember közötti kapcsolatról szól, hiszen adott esetben nem a korszerű eszköz fog megnyugtatni minket, hanem a szakértelemmel bíró, gyógyítást végző személy. Ő az, aki bizalmat tud ébreszteni bennünk, akinek a mosolya, kedves szava néha többet jelent, mint a legkorszerűbb diagnosztika.

Veszprémben szerencsére rengeteg olyan orvos van, aki ezt a bizalmat meg tudja adni nekünk, a díjat azonban évente csak egy személy kaphatja meg – idén ez az orvos dr. Benedek Adrien üzemorvos lett.

Dr. Benedek Adrien pontosan 50 évvel ezelőtt végzett a Pécsi Tudományegyetemen belgyógyászként. Pályája kezdetén, 1969 és 1975 között a dombóvári kórházban dolgozott, mielőtt visszatért volna szülővárosába, Veszprémbe. Munkáját a szakmában is elismerték, 1975 és 1988 között az Országos Orvos Szakértői Bizottságban szakértőként dolgozott. 1995-től a mai napig üzemorvosi szakfeladatot látott/ lát el többek között a Volán, a VKSZ, a Petőfi Színház, a Magyar Államkincstár, a Ring Autó Kft., az Interspar és az Aldi intézményeknél és cégeknél. Az üzemorvosi feladatok ellátása mellett nagy hangsúlyt fektetett az egészségügyben dolgozók utánpótlásának kinevelésére, 1975 és 1995 között a Kállai Éva Gimnázium Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskolában egészségügyi és belgyógyászati ismereteket tanított.

Türelmes, megértő, alapos szakember, aki időt és energiát nem kímélve végzi feladatait, amit nem csupán munkának, hanem hivatásnak tekint. Precíz, pontos, megbízható munkavégzés jellemzi. Szakmai munkája mellett belgyógyászati előadásokat tart, valamint szervezett formában elsősegély nyújtási ismeretekkel segíti a polgárokat. Jótékonysági programokban aktívan részt vesz, szívesen nyújt segítséget karitatív eseményeken.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.