Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Kerékpáros rendőrök vigyáznak ránk a Balatonnál

2019. július 4. 11:12 // Forrás: VMRFK
A Veszprém megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárral közlekedők biztonságára az idegenforgalmi szezonban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a nyári turisztikai szezonban kerékpáros bűnmegelőzési szolgálatot látnak el a Balaton-parton, melynek során a szakemberek prevenciós tanácsokat adnak a biciklizőknek.

A kerékpárutakon közlekedve a kerékpáros pihenőkben szólítják meg az állampolgárokat, és felhívják a figyelmüket az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire, bemutatják a kerékpárok biztonságos rögzítésének módját és az arra alkalmas zárat, valamint tájékoztatást adnak a BikeSafe országos regisztrációs programról is.

Ezeken túl ismertetik a kerékpárok kötelező tartozékait, és hangsúlyozzák, hogy a bicikliket minden alkalommal zárják le, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tanácsolják, hogy a rögzítés során egy, az arra kialakított kerékpártartóhoz vagy arra alkalmas szilárd tárgyhoz rögzítsék a kétkerekűt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.