Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biztonságosabban Veszprém és Balatonalmádi között

2019. július 4. 13:39
Megújult a Veszprém-Balatonalmádi összekötő út 2,9 kilométeres szakasza bruttó 305,3 millió forint hazai támogatás felhasználásával.

A felújítás érintette a balatonalmádi Veszprémi utat, a Baross Gábor utat és a Petőfi Sándor utcát is. Fekete János a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója szerint a felújításra kiemelten szükség volt, hiszen egy forgalmas útról van szó, ahol a nyári szezonban a Balaton miatt az áthaladó járművek száma akár meg is kétszereződhet.

Az igazgató elmondta, hogy a marást követően új kötő- és kopóréteget építettek be. Tíz buszöböl burkolatát cserélték a szegélyek javításával együtt, illetve több mint 150 méter hosszan új aszfaltburkolatot kapott a járda, valamint a vörösberényi Séd-patak híd burkolata is megújult. A vörösberényi templom közelében, a Veszprémi út és Thököly út csomópontjában középszigetet alakítottak ki és az itt található gyalogátkelőhelynél napelemes sárga villogót telepítettek, a gyalogosok biztonságosabb átkelése érdekében. A felújított szakaszon tartós útburkolati jeleket festettek fel és a KRESZ táblákat is kicserélték.

- A részletes műszaki ismertetőt követően nekem csak az öröm hangjai maradtak hátra: ahogy láthatjuk a megújult útszakaszt már birtokba is vették az autósok - mondta az ünnepélyes átadón Keszey János, Balatonalmádi polgármestere.

Keszey János kiemelte, hogy az útfelújítással párhuzamosan egy körülbelül 500 méteres szakaszon az ivóvíz vezetékeket is kicserélték a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-vel együttműködve.

Dr. Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a biztonságunk egyik legfontosabb szelete a közlekedésbiztonság, hiszen a cél mindig az: ha elindulunk valahova, akkor épségben megérkezzünk és haza is térjünk.

Ennek a célnak a megvalósításához pedig a mai útáadás is egy nagy lépés, hiszen biztonságosabbá válik a településen a közlekedés, amely az Almádiból naponta Veszprém irányába induló dolgozók és a Balatonra érkező turisták számára is megkönnyíti az útszakasz használatát.

Hozzáfűzte, hogy az út megújulásával egy fontos beruházás valósult meg, egy folyamat befejeződött, de a választókerületben folytatódik az útépítési program: a tervek szerint elkezdődik a Tótvázsonyt, Balatonszőlőst és Balatonfüredet összekötő közel 10 kilométeres út felújítása.

Sulyok Georgina
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.