Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

3+1 igazán Utcazenés klip bemelegítésnek

2019. július 16. 3:47
Szerdán indul a Veszprémi Utcazene Fesztivál: négy napig ismét a szórakozás és a felszabadult zenélés uralja a belvárost. A fesztiválon nemcsak a vendégek, hanem az előadók is fantasztikus élményekkel gazdagodnak, amit gyakran a közösségi oldalra posztolt köszönetnyilvánításon kívül az emlékek megörökítésével is kifejeznek. Összegyűjtöttünk a "start előtt" négy videót a veszprémi nyári hangulat előkészítéséhez.

1. Denna Kay: Whataya Want

A nürnbergi születésű Denna Kay gitárjával bejárta az egész világot. Az énekesnő tiszta hangjával, bájos dalaival és cseppet sem hétköznapi ruhadarabjaival könnyen belopja magát a közönség szívébe. A veszprémi nyár sem idegen számára: Whataya Want című számának videoklipjét a tavalyi Utcazene Fesztivál alatt rögzítette.

2. Town of Saints: Carousel

Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor egy életre megszerettem a holland-finn folk duót. Néhány éve az Utcazene Fesztiválra igyekeztem és megbeszéltem egy találkozót néhány ismerőssel. A bank mellett jártam, amikor "elvetemült" hegedű játékra lettem figyelmes: mivel volt még pár percem gondoltam belehallgatok, mert ez kizárólag valami jó dolog lehet. A Fortuna udvar felé haladva már távolról láttam a színpadon egy színes ruhás, élénk, vörös hajú, vagány lányt hegedűvel és egy laza, inges férfit vadul gitározni.

Ez volt az a buli, ahol mindenki táncolt és lerúgta a sarut/szandált a lábáról az is, aki alapvetően irtózik a mezítlábas örömtáncoktól. Utána minden évben néztem a fellépők sorát és vártam, hogy visszatérjenek a városba. Szerencsére készült egy klip is, amit hideg téli estéken rendszeresen előkeresek, hogy kicsit felidézzem azt a 2013-as nyarat.

(Csendben megjegyzem: idén ismét zenélnek ők is az Utcazene Fesztiválon.)

3. Band Of StreetS: Movin' Cruisin'

"Kik ezek az őrült fazonok az utcán harsonával, trombitával, dobbal?" Ez volt az első gondolatom, amikor találkoztam a Band Of StreetS egyáltalán nem hétköznapi csapatával a Kossuth utca alján 2013-ban. A sokatmondó névre hallgató együttes mindig kicsit "flashmob-szerű" élményt adott a közönségnek, amikor valahol megjelentek és előadták a népszerű dalok fúvósokra átírt feldolgozásaiból álló repertoárjukat. (Talán nem is csoda, hogy elnyerték a fesztivál közönség díját.)

Első hivatalos klipjüket az Utcazene Fesztivál ideje alatt, Veszprémben forgatták:

+1. Margaret Island: Eső

A Margaret Island zenekart szerintem senkinek nem kell bemutatni: az egyedi "népzenei" hatást idéző pop dalokkal a hazai piac egyik legnépszerűbbé vált zenekara, néhány év alatt lett az ország kedvence. Több neves előadóhoz hasonlóan Lábas Viki és a fiúk is színpadra léptek már nyáron Veszprémben és meg is örökítették az emlékezetes pillanatokat. Ha elég figyelmesek vagyunk, észrevehetjük az Eső című számhoz készült videóban felbukkanó veszprémi képsorokat.

A 2019-es line-up alapján összeállított Spotify válogatással pedig megismerve az idei év előadóinak legjobb dalait ízelítőt kaphatunk a fesztivál hangulatából: ITT.

Sulyok Georgina

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.