Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hajszálra az ifjúsági olimpia dobogójától

2009. július 27. 13:40 // Forrás: Szokolai László - BÚK
Schmiedhoffer Diána egyedüli Veszprém megyei sportolóként remekelt a finnországi Tamperében rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Július 20. és 26. között a finnországi Tamperében zajlott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A nívós vidalt Jackques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelenlegi elnöke hívta életre 1990-ben, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson az ifjúsági korosztály versenyzőinek az olimpiai játékok eszmeiségének, egyetemlegességének, szervezési rendjének megismerésére.

Az úszók esetében ez a serdülő korosztály, így kijelenthető, hogy a 14-17 éves korosztálynak ez az esemény a legnagyobb európai seregszemléje.

A kontinens legjobb ifi és serdülő sportolói akárcsak a felnőttek ötkarikás játékán, olimpiai faluban laktak, melynek a helyi rendőr akadémia adott otthont. A sportesemények nagy része pedig a Harmala Sportközpontban zajlott.

48 ország nemzeti válogatottja vett részt az eseményen. Veszprém megye úszósportját Schmiedhoffer Diána, a Balaton Úszó Klub versenyzője képviselte.

Dia valamennyi számában jelentősen megjavította egyéni legjobb eredményeit abszolút csúcsformában versenyzett. 200 gyorson oly szoros volt a befutó, hogy csupán 4 tized másodperc választotta el a dobogótól.

Ezen teljesítményével bekerült a korosztály európai úszó elitjébe. A jövő évi ifjúsági Európa-bajnokságot szintén Finnországban rendezik, melynek helyszíne Helsinki lesz. Diána célja az hogy kvalifikálja magát az Eb-re, melynek szintjeihez most már közel van.

Szokolai László tanítványára még vár a korosztályos magyar bajnokság Egerben, amellyel zárja a nyári évadot.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

Eredmények - Schmiedhoffer Diána (Balaton Úszó Klub)

400 gyors (4. hely)
200 gyors (5. hely)
100 gyors (8. hely)
4x100 gyorsváltó (7. hely)

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.