Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Elektromos zárak a zavartalan kapunyitáshoz

2019. július 16. 15:00

A különféle elektromos zárak előnyeit leginkább a társasházak, valamint a családi házak kaputelefonos rendszereinél szokás kihasználni. A működési elvük nagyon egyszerű, hiszen amikor a bejárati ajtónál csengető vendég számára ki akarjuk nyitni a bejáratot, azt távolról is meg tudjuk tenni egyetlen gombnyomással.

Ezenkívül egyes beléptetési rendszerek kapcsán is szokták őket használni, főként ott, ahol kódbeütéssel, esetleg mágneskártyás leolvasás útján működik az elektronikus azonosítás és ajtónyitás.

Többféle változat is elérhető belőlük egyrészt a kialakítás, másrészt a működési elv alapján. Ennek köszönhetően tetszés szerint eldönthetjük, hogy számunkra melyik kínálja a leginkább optimális alternatívát.

Rövid bejegyzésünkben tehát a távoli kapunyitás kiváló eszközeit, az elektromos zárakat mutatjuk be.

Folyamatos technológiai fejlesztések

Régebben az elektromos zárak használata nem feltétlenül jelentett túlzottan nagy biztonságot, hiszen csak 30-50kg szakítóerőnek voltak képesek ellenállni. Elegendő volt egy komolyabb lökés, amelyet követően az illetéktelen behatoló könnyűszerrel léphette át a bejáratot.

Ezzel szemben a manapság forgalomban lévő elektromos zárak ellenállása legalább 200-350kg. Sőt, bizonyos daraboknál ez az érték akár az 1000kg-ot is átlépheti, így lényegesen nagyobb ellenállást képesek kifejteni.

Ami a kivitelt illeti, tetszés szerint kapható rövid, illetve hosszú előlapos elektromos zár is. A kinézett zárat célszerű az ajtó szerkezetéhez, az ajtózár paramétereihez, valamint a biztonsági elvárásokhoz igazítani.

Nagy általánosságban a rövid előlapos verzió az egy nyelves zárak kapcsán kerül alkalmazásra, a hosszú előlapos változat pedig két nyelvvel rendelkező zárak kapcsán jelent jobb választást.

Elektromos zár 350 kilogramm szakítóerővel

A NUOVA FEB elnevezésű elektromos zár használatát segíti az állítható homlok-szélesség. Maga a készülék memóriás, a szakítóereje pedig: 350kg.

Fontos technikai paramétere még a 24 kilogrammos nyitást blokkoló erő, valamint az univerzális homloklemez is.

Acél kábelátvezető a működtetéshez

Hiába birtokoljuk a legerősebb és leginkább biztonságos elektromos zárat, hogyha a megfelelő felszerelés híján nem tudjuk azt működtetni.

A vékony, rozsdamentes acélból készült kábelátvezető pontosan abban nyújt segítséget a számunkra, hogy kellő hatékonysággal legyünk képesek megoldani a szükséges vezetékek elvezetését az ajtóhoz.

Ami a technikai paramétereket illeti, a cső átmérője 8mm, míg a hosszúsága 450mm. Az alkalmazásával tehát gond nélkül leszünk képesek működtetni a biztonságot szolgáló elektromos zárat.

Amennyiben szeretnénk látni azt is, hogy kit engedünk be a bejáraton, érdemes egy kamerát is felszereltetni, így megnövelhetjük a biztonságérzetünket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.