Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Egészségápolással kapcsolatos eszközök az Elektrikstore.hu kínálatában

2019. július 16. 15:05

Aki valaha kénytelen volt már megélni bármilyen komolyabb betegséget vagy balesetet, az pontosan tudja, hogy az egészség mindennél fontosabb. Éppen ezért lehetőségeink szerint érdemes mindent megtennünk a megóvása érdekében.

Szerencsére manapság számos olyan készülék érhető el, melyek segítségével napi szinten tudunk gondoskodni a testünk hosszútávú épségéről. Az úgynevezett „okoseszközök” térnyerésével és fejlettségével pedig még tudatosabban élhetjük a mindennapjainkat.

Rövid bejegyzésünkben azt mutatjuk meg, hogy milyen egészségápolással kapcsolatos eszközök érhetők el az Elektrikstore.hu kínálatában.

Otthoni személymérleg

Tetszik vagy sem, a magyar lakosság döntő többsége túlsúllyal küzd. A jelenség okairól nem kívánunk hosszasan értekezni, elegendő mindössze megemlítenünk a rendszeres mozgás hiányát, a helytelen táplálkozási szokásokat, illetve az ülő életmódot.

Pedig nagyon is fontos lenne kontroll alatt tartani a testsúlyunkat, mert az elhízás a későbbiekben számos betegség kialakulásához vezethet. Egy, az otthonunkban jól látható helyen tartott és gyakorta használt személymérleg segíthet abban, hogy a probléma megoldásán rendszeresen dolgozzunk.

A mai modern mérlegek nemcsak a súlyunkat jelzik ki pontosan, hanem a testzsír, illetve testvíz százalékát is megmutatják. Érdemes beépíteni tehát a rutinunkba, hogy a megvásárolt mérlegre ráálljunk hetente legalább egyszer.

Ha sikerül tudatosítani magunkban, hogy a testsúlyunk ideális tartományban való tartása igenis fontos az egészségünk szempontjából, máris tehetünk egy nagy lépést előre.

Elektromos fogkefe a hatékonyabb ápolásért

Ha a magyar lakosság testtömegéről nem túl pozitív képet festettünk le, akkor mit mondjunk a fogakról? Sajnos a fogápolás terén sem túl rózsás a magyarok státusza, ezért ezen a területen is akad tennivaló bőven.

Az elektromos fogkefe pontosan abban segít, amire a hagyományos kevésbé képes. Egyrészt a gyors rezgéseknek köszönhetően intenzívebb tisztítást tesz lehetővé, melynek következtében hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket és baktériumokat.

Másrészt a fej mérete és kialakítása képessé teszi arra, hogy elérjük vele a hátsó, nehezen megközelíthető fogakat is, amik így megkaphatják a rendszeres gondoskodást.

Vérnyomásmérő az elővigyázatosság kedvéért

A vérnyomás rendszeres mérése kiemelten fontos a különféle szív- és érrendszeri betegségek korai észlelése és hatékony kezelése szempontjából. A kor előrehaladtával ennek a szerepe még inkább felértékelődik.

Ezért célszerű beszerezni és rendszeresen használni egy digitális vérnyomásmérőt. A segítségével könnyen és gyorsan meg tudjuk mérni az éppen aktuális értékeket, és szükség esetén tudunk gyógyszeres kezelést alkalmazni, vagy a házi orvossal konzultálni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.