Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mennyit kell utazni egy jó hamburgerért?

2019. július 18. 2:30
Újra a városba érkezett a Food Truck karaván. A választék zavarba ejtő, de szerencsére a minőségre már Veszprémben sem csodálkozunk rá.

A büfékocsik étlapja egészen különleges elemeket is tartalmaz, és mindenkit arra biztatok, hogy kóstolgassa ezeket a héten, amíg Veszprémben állomásozik a Food Truck Show. Engem viszont jobban érdekelt az, hogy hol állnak kedvenc őslakos utcai büféink az országjáró társasághoz képest – ebben a kérdésben pedig az alap hamburgerek jelenthetnek összehasonlítási alapot.

A szerda délutáni belvárosi uzsonnám után pedig arra jutottam, hogy nem kell messzire mennünk, ha jó hamburgert szeretnénk enni: helyi kedvenceink, a Szendvics büfé vagy Tamás bátya simán hozza azt a színvonalat, amit az utazó szakácsok. A Deep Burger klasszikus hamburgere például időnként kifejezetten a Szendvicses ízvilágra emlékeztetett, és egyébként árban is nagyjából a veszprémi büfé hasonló felszereltségű burgerével van partyban.

Ha nagyon röviden kell megfogalmaznom a tanulságot, akkor három pontban a következő lenne: 1. A veszprémi büfék minőségben egyáltalán nincsenek lemaradva az országos mezőnytől. 2. Ha a Food Truck-ok kínálatából válogattok, felejtsétek el az alap kajákat, azokat bármikor megkapjátok itthon is. Menjetek rá a legspécibb ételekre, a különlegességeket kóstoljátok! 3. A legmeglepőbb az volt, hogy nincsenek fesztiválárak, a street food ugyanannyiba kerül az Utcazenén, mintha egy random unalmas szerda délután lenne.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.