2021. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Misike sapkákat gyűjt és kekszet ropogtat

2009. július 28. 11:17
Misike, a foltos patkány otthagyta a MÁV-ot. A síneket tágas ketrecre, a kemény földet pedig puha forgácsra cserélte.

Misikével náhány hónapja találkozhattunk először. Az akkor még a vágányok közt szaladgáló rágcsáló mára otthonra talált. - Nagyon édesszájú, a világ összes omlós keksze sem lenne neki elég. Sajnos meg is hízott egy kicsit, úgyhogy most diétázik – mondta a volt MÁV alkalmazott Horváth Ferencné Mária, aki megtesz mindent, hogy a kisállat semmiben se szenvedjen hiányt. Misike gazdája sokszor böngészi az internetet is, hogy naprakész legyen a témában.

– Itt nem szaladgálhat annyit, mint az állomáson a szabadban, de néha kiengedem az erkélyen, hogy kinyújtózhasson. Megszelídíteni viszont nem sikerült még mindig, a sínek alatt töltött csaknem egy év nagyon megviselhette. Néha odakap, ha valaki nem figyel.

Misike igazi kiskirályként él birodalmában. A kétszintes, kibélelt ketrecben már nem kell a hidegtől, sem a feje fölött átzúgó vonatoktól tartania, sőt új hobbijának is hódolhat. – Nagyon szereti a sapkákat – meséli Mária. – A lengyel piacról mindig hozok neki párat, és beteszem a ketrecébe. Szeret belebújni és úgy aludni, ha pedig a fogait koptatná, mindig van mit rágni. Gyorsan elhasználja őket, de egy kis luxus mindig belefér.

Kocsis Sándor

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.