2019. augusztus 20., kedd
István névnap

Hova tűnik reggelre a szemét?

Az Utcazene Fesztivál ideje alatt kiemelt figyelemmel kezelik a megnövekedett mennyiségű termelődő hulladékot: a VKSZ köztisztaságért felelős dolgozóinak hétfőn reggel köszönték meg a négy napos intenzív munkát.

A fesztivál fergeteges estéi után, egyik reggel sem tapostunk üvegszilánkon vagy lépkedtünk térdig a műanyagpoharak között: másnapra "a láthatatlan kezek által" újjászületett a város.

Porga Gyula úgy fogalmazott: az Utcazene sikerének egyik kulcsa, hogy elférhet egymás mellett a szórakozás és a hétköznapi élet. Akik munkába indulnak reggel vagy "gyanútlan turistaként" érkeznek a városba, nem észlelnek semmit abból, hogy hajnali 2-kor még zajlott a fesztivál.

A polgármester kiemelte, hogy Veszprémnek egyébként is kiemelkedően jó híre van tisztaság szempontjából: "érdemes észrevenni, értékelni, megköszönni a mindennapok tisztaságáért végzett munkát és a rendezvényekkel járó különleges erőfeszítést."

"Ez a munka akkor látszik igazán, ha nincs elvégezve, mert általában mindenki természetesnek érzi, hogy tiszta környezetben sétálhat a hétköznapokon."

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója - miután megköszönte az elmúlt hetekben, napokban végzett munkát - elmondta, hogy az Utcazene Fesztivál ideje alatt közel 20 tonna hulladékot kellett kezelniük: éjszakai műszakban 9-10 dolgozó, a reggeli takarítás során 30 fő biztosította azt, hogy Veszprém mindig a legszebb arcát mutathassa.

A termelt hulladék kezelésének és elszállításának öt seprőgép, locsoló autó, három kukásautó és egy konténeres biztosította a műszaki feltételeit.

Porga Gyula a köszönetnyilvánításon kívül ajándékkal is jutalmazta az intenzív munkát: kézilabda meccsre szóló jegyeket vehettek át, illetve színházi vagy állatkerti belépő közül választhattak a dolgozók.