Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Veszprém, az otthon

2019. augusztus 3. 4:00 // Forrás: Veszprém Portré
Csopaki nyarak, focizás a grundon, családi séták az állatkertben. Ovádi Pétert, Veszprém parlamenti képviselőjét veszprémi és balatoni kedvenceiről kérdeztük a nyárra készülődve.

Kedvenc

bakonyi kirándulóhely: Aki kirándult már a Bakonyban, tudja, hogy szinte lehetetlen kiemelni egy kirándulóhelyet, hiszen számos ékszerdobozt rejt. Gondoljunk csak a Római fürdőre, Úrkúton az őskarsztra, az eplényi libegőre vagy éppen a tési szélmalomra.

balatoni strand, falu: Természetesen az északi part minden települése különleges, de ha választani kell, mégis csak Csopak a legkedvesebb számomra: gyermekkoromban itt töltöttük a nyarakat a családi nyaralónkban.

veszprémi épület, utca, városrész: Nehéz kérdés – talán a Hangvillát emelném ki. Az évek során ikonikus épületté vált a városban, különleges forma, amely a nevéből kiindulva is megdolgoztatja a képzelőerőt, ráadásul az irodámból is nap mint nap csodálhatom. A kedvenc városrészem pedig egyértelműen Dózsaváros, ahol felnőttem.

fagyizó: A Kossuth utca ikonikus csavarós fagyija máig nagy kedvenc.

étterem: Szeretem kipróbálni a különböző konyhákat. Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a térségben számos színvonalas étterem található.

művész, alkotó: Jó barátságot ápolok Oberfrank Pállal, a Petőfi Színház igazgatójával és kiváló művészével. Sokat látogatjuk a színházat, el vagyunk kényeztetve, hiszen Veszprémben kiváló darabokat tekinthet meg a nagyérdemű. A fiaim emellett nagyon szeretik a Kabóca Bábszínház előadásait, így gyakran látogatjuk a bászínházat is.

sport, csapat: Forza Juve, ha a nemzetközi színteret nézzük. Veszprémben szerencsések vagyunk, hiszen a kéziseink, kosarasaink, futsalosaink is nagyon sikeresek, az élvonalban jegyzik őket!

sportom, amit űzök: A kedvenc sportom a foci, aminek szabadidőmben szívesen hódolok, sajnos mostanában erre egyre ritkábban van lehetőségem. Ezen kívül szeretek futni, illetve edzőterembe is járok.

állatkerti lakó: Gyakori látogatói vagyunk az Állatkertnek, családi bérletünk van. A fiaim kedvenc állata a pingvin, így a legtöbbet náluk időzünk. Kiegyezek a pingvinekkel, én is nagyon szeretem őket.

játszótér: A Rózsa utcai játszótér a kedvenc. Onnan aztán a játék végeztével biztonságosan tekerhetünk a bicikliúton a fiaimmal és a feleségemmel.

veszprémi program: Olyan színes Veszprémben a kínálat, hogy nem tudok egy programot kiemelni. A legjobban talán mégis azokat a programokat szeretem, ahol a családdal együtt tudunk lenni.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.