2020. szeptember 18. // Diána névnap

Veszprém, az otthon

2019. augusztus 3. 4:00
Veszprém Portré
Csopaki nyarak, focizás a grundon, családi séták az állatkertben. Ovádi Pétert, Veszprém parlamenti képviselőjét veszprémi és balatoni kedvenceiről kérdeztük a nyárra készülődve.

Kedvenc

bakonyi kirándulóhely: Aki kirándult már a Bakonyban, tudja, hogy szinte lehetetlen kiemelni egy kirándulóhelyet, hiszen számos ékszerdobozt rejt. Gondoljunk csak a Római fürdőre, Úrkúton az őskarsztra, az eplényi libegőre vagy éppen a tési szélmalomra.

balatoni strand, falu: Természetesen az északi part minden települése különleges, de ha választani kell, mégis csak Csopak a legkedvesebb számomra: gyermekkoromban itt töltöttük a nyarakat a családi nyaralónkban.

veszprémi épület, utca, városrész: Nehéz kérdés – talán a Hangvillát emelném ki. Az évek során ikonikus épületté vált a városban, különleges forma, amely a nevéből kiindulva is megdolgoztatja a képzelőerőt, ráadásul az irodámból is nap mint nap csodálhatom. A kedvenc városrészem pedig egyértelműen Dózsaváros, ahol felnőttem.

fagyizó: A Kossuth utca ikonikus csavarós fagyija máig nagy kedvenc.

étterem: Szeretem kipróbálni a különböző konyhákat. Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a térségben számos színvonalas étterem található.

művész, alkotó: Jó barátságot ápolok Oberfrank Pállal, a Petőfi Színház igazgatójával és kiváló művészével. Sokat látogatjuk a színházat, el vagyunk kényeztetve, hiszen Veszprémben kiváló darabokat tekinthet meg a nagyérdemű. A fiaim emellett nagyon szeretik a Kabóca Bábszínház előadásait, így gyakran látogatjuk a bászínházat is.

sport, csapat: Forza Juve, ha a nemzetközi színteret nézzük. Veszprémben szerencsések vagyunk, hiszen a kéziseink, kosarasaink, futsalosaink is nagyon sikeresek, az élvonalban jegyzik őket!

sportom, amit űzök: A kedvenc sportom a foci, aminek szabadidőmben szívesen hódolok, sajnos mostanában erre egyre ritkábban van lehetőségem. Ezen kívül szeretek futni, illetve edzőterembe is járok.

állatkerti lakó: Gyakori látogatói vagyunk az Állatkertnek, családi bérletünk van. A fiaim kedvenc állata a pingvin, így a legtöbbet náluk időzünk. Kiegyezek a pingvinekkel, én is nagyon szeretem őket.

játszótér: A Rózsa utcai játszótér a kedvenc. Onnan aztán a játék végeztével biztonságosan tekerhetünk a bicikliúton a fiaimmal és a feleségemmel.

veszprémi program: Olyan színes Veszprémben a kínálat, hogy nem tudok egy programot kiemelni. A legjobban talán mégis azokat a programokat szeretem, ahol a családdal együtt tudunk lenni.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak Szaúd-Arábiában
Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak Szaúd-Arábiában
A mai Szaúd-Arábia területén egy kis csapat Homo sapiens 120 ezer éve megállt, hogy élelmet szerezzen és igyon egy sekély tó vizéből, melyhez a minden mai állatnál hatalmasabb tevék, bölények és elefántok is jártak - olvasható a Science Advances aktuális számában közölt tanulmányban.
110 millióból fejleszthetnek a veszprémi magánszállások
110 millióból fejleszthetnek a veszprémi magánszállások
Nyár elején írták ki azt a pályázatot, ami a legfeljebb nyolc szobával rendelkező magánszálláshelyeket segíti – Veszprémben 45 vállalkozás részesült összesen több mint 110 millió forint értékben a keretből.
Befejeződött a Devecseri Család - és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat illetve a város által ellátott szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése
Befejeződött a Devecseri Család - és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat illetve a város által ellátott szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése
Elmarad a Szent Mihály-napi búcsú
Elmarad a Szent Mihály-napi búcsú
A koronavírus miatt elmaradnak a Szent Mihály-napon megszokott rendezvények – jelentette be a Facebookon a polgármester.
Véglegesen elérhető marad a telefonos gyógyszerfelírás
Véglegesen elérhető marad a telefonos gyógyszerfelírás
Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtöki Facebook-bejegyzésében.
2020. szeptember 18. // Diána névnap