Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Népszerű Veszprém megyében a Nyári diákmunka program

2019. augusztus 2. 14:04 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
A munkaadók és a fiatalok körében is népszerű a Nyári diákmunka program: idén az első hónapban, júliusban a tavalyinál is többen – csaknem 1200 diák és 270 munkáltató - éltek a lehetőséggel Veszprém megyében.

A program a Balaton partján az idegenforgalmi szezonban különösen nagy segítséget jelent a munkaadóknak. Jelentkezni a program teljes ideje alatt, augusztus 31-éig lehet, és akár néhány napos munka is vállalható.

Veszprém megyében idén júliusban a tavalyinál 11 százalékkal több munkáltató igényelt diák-foglalkoztatottat, az elmúlt hónapban mintegy 1200 diák dolgozott megyeszerte, közülük több mint 300-an a turizmus és vendéglátás területén. Az állami támogatás összege már most megközelíti a 200 milliót Veszprém megyében, míg tavaly ez az összeg 144 millió forint volt. A Nyári diákmunka 2019. program országos keretösszege 3,6 milliárd forint.

Idén is van lehetőség önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, turizmus és vendéglátás területén végzendő diákmunkára. A megyei munkáltatók a járási hivatal foglalkoztatási osztályához nyújthatják be munkaerőigényüket és támogatás iránti kérelmeiket, míg a Nyári diákmunka programban részt venni kívánó diákok a lakóhely szerinti járási hivatal foglalkoztatási osztályán jelentkezhetnek. A Pénzügyminisztérium a munkaadók részére a foglalkoztatott diákok munkabérét és a szociális hozzájárulási adóját 100 százalékban megtéríti az önkormányzati diákmunka, és 75%-ban a mezőgazdaság és vendéglátás területén végzett munka esetén. Önkormányzati diákmunkával a munkavállalók a minimálbér összegével megegyező mértékű díjazást kapnak, míg a mezőgazdaság, vendéglátás vagy turizmus területén végzett szakirányú munkával körülbelül 150 ezer forintot kereshetnek havonta, amelyen felül a munkáltató az adók nagy része alól is mentesül. Veszprém megye járási hivatalai foglalkoztatási osztályainak elérhetősége a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/veszprem/hirek/jarasi-hivatalok internetes címen megtalálható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.