Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Arénabővítés nem, 8-as és 82-es számú utak összekötése igen

2019. augusztus 6. 12:35
Elmarad a Veszprém Aréna 8000 férőhelyesre bővítése az aránytalanul magas költségek miatt. Mindemellett a mostani döntés nem érinti a létesítmény mögött a 8-as és 82-es számú főutak összekötését.

Nem tudja vállalni a Kormány a Veszprém Aréna 8000 férőhelyesre bővítését a jelentősen megemelkedett költségek miatt, ezért jelenleg lekerül a napirendről ez a fejlesztés - reagált Porga Gyula, Veszprém polgármestere a Miniszterelnökség közleményére közösségi oldalán.

A fejlesztés a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság miatt is indokolt lett volna, hiszen a szervezőbizottság - tekintettel a veszprémi kézilabda-múltra és a város méltán híres szurkolótáborára - előzetesen kalkulált a veszprémi helyszínnel.

Ehhez azonban szükség lett volna a jelenlegi férőhelyek bővítésére, amelynek költsége mostanra kiderült, hogy ésszerűtlenül magas összegre emelkedett, amit a Kormány nem vállal finanszírozni, ezért sajnálatunkra a fejlesztés a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint nem aktuális - áll a közleményben.

Továbbá megemlíti, hogy a megnövekedett nézőterű csarnok nem csak az EB idejére, de évekre növelte volna a fenntartási költségeket.

Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi döntés nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es számú főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást sem.

A Porga Gyula és Ovádi Péter nevével fémjelzett közleményben megemlítik, hogy a továbbiakban is arra kérik a Kormányt, hogy támogassa a kiemelt veszprémi fejlesztéseket, továbbá számítanak a Magyar Kézilabda Szövetség támogatására is, hogy bajnokcsapatunk az előttünk álló és a következő szezonokban is hasonló, vagy még eredményesebb idényeket tudhasson maga mögött.

Ezáltal az is eldőlt, hogy a Telekom Veszprém szurkolóinak a következő időszakban sem kell Győrbe, vagy Budapestre utaznia a hazai meccsekre, hanem a jelenlegi Veszprém Arénában szurkolhatnak kedvenceiknek.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.