Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Uram, Királyom! Végy magadhoz!”

2019. augusztus 9. 4:30
Megáldották a Bódi Mária Magdolnáról, a huszonnégy évesen vértanúságot szenvedő munkáslányról készült szobrot.

Csütörtök délutánra egy nem mindennapi eseményre gyűltek össze az Érseki Palotában. A lépcsőfordulóban várakozó tömeg azért jött, hogy szemtanúja lehessen annak, hogy Bódi Mária Magdolna szobrát megáldják. Dr. Márfi Gyula érsek, elsőként magát a művészt köszöntötte, aki ajándékba készítette a szobrot az érsekségnek.

Turi Török Tibor szobrász elmondta, mindig öröm számára, ha olyas valakit formálhat meg, aki ráadásul még pozitív, szerethető, sőt, tiszteletre méltó személyiség.

Bódi Mária Magdolna családja nem volt erősen vallásos, ő mégis átadta magát a kereszténységnek, apácának készült. Gyári munkásként dolgozott, szülei uradalmi cselédek voltak, így nehéz körülmények között nevelkedett. 1945. március 23-án egy szovjet katona támadása elől menekülve érte utol a halál. Utolsó szavai a következők voltak: „Uram, királyom! Végy magadhoz!”.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.