Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Panasza van? Mutatjuk, hova fordulhat!

2019. augusztus 14. 4:00
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal fogyasztóvédelmi kiadványsorozatának újabb két példányát mutatták be kedden.

A kiadványsorozat legújabb példányai a „Kerülje el a kikapcsolást!”, és a „Társasházban él? Erről tudnia kell!” címet viselik.

A példányokat bemutató sajtótájékoztatón dr. Vajda Viktória, a Megyei Kormányhivatal igazgatója elmondta, örömmel adnak otthont a kezdeményezésnek, hiszen számos fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tudnivaló az ő hatáskörükbe tartozik. A hivatal mindig kiemelten kezeli a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos kérdéseket, hiszen fontos, hogy az állampolgárok a kötelezettségeik mellett a jogaikkall is tisztában legyenek. A kormányablakban és a fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálaton is elérhetőek lesznek a kiadványok.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője szerint nagyon fontos a kommunikáció, vagyis, hogy a rendszer nem önmagáért van, hanem a fogyasztóért, így elhanyagolhatatlan a szolgáltató és a fogyasztó közötti állandó kapcsolat.

Számos félreértés abból fakad, hogy valamiféle kommunikációs gát van a két fél között.

Dr. Nemeshegyi Benjamin, a főosztály szakmai tanácsadója ismertette a részleteket, a számlák befizetésével kapcsolatban. Kitért arra, mi történik akkor, ha valaki késik a befizetéssel, illetve, hogy ennek milyen megoldásai, útjai lehetnek egyes esetekben. Emellett részletesen kifejtette, hogy mit kell tudniuk a társasházban élőknek a közművekkel kapcsolatban.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.