Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jön a tizedik Bujtor István Filmfesztivál!

2019. augusztus 15. 4:00
A szombaton kezdődő filmfesztivál Balatonszemesen kerül megrendezésre, ahol független/amatőr filmesek is megmutathatják tudásukat, a filmrendező emléke előtt tisztelegve.

Az eseményen színházi előadások, koncertek, ételkóstolók és hajókirándulások is tarkítják a programot, amikor éppen nem filmvetítés van. A fesztivál szinte belakja majd egész Szemest, a szabadtéri moziban majd sorrendben vetítik le az Ötvös Csöpi-filmeket. Eközben jelen lesz a művész özvegye, Bujtor Judit, aki egyébként a fesztivál védnöke, és a filmes alkotók is, akikkel Takács Bence előadóművész, tévés műsorvezető beszélget a filmes blokkok között.

A zsűri soraiban lesz: Kalász József rendező, a Magyar Független Film és Video Szövetség dunántúli küldötte, Kiss László Csokonai-díjas rendező, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész, Verebes Linda színművész és Wiegmann Alfréd Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke.

Fotó: FeminaFotó: Femina

A fesztivál versenyprogramjának díjátadója után tűzshowt és tűzjátékot láthatnak az odalátogatók. A Filmfesztivál tíz évvel ezelőtt, Kiss László kezdeményezésében, rögtön a művész halála után indult el. Bujtor Istvánnak, a veszprémi Petőfi Színház egykori igazgatójának az emlékét nemcsak a Balatonszemesen megrendezésre kerülő fesztivál őrzi, elég csak a Latinovits-Bujtor Játékszínre gondolni, melyet 2010. szeptember 25-én kereszteltek az említett névre, őrizve a testvérpár emlékét.

A fesztivál részletei itt olvashatók!

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.