Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Klubot alapítottak a veszprémi fiatalok

2019. augusztus 14. 5:10
Előbb-utóbb azok a fiatalok fogják formálni Veszprém mindennapjait, akik most még az ifjabb generációhoz tartoznak. Közülük néhányan klubot alapítottak, hogy már most hatékonyabban részt tudjanak venni a város fejlesztésében. Az alapítók szerda délután mutatták be terveiket.

Felelősség a környezet iránt és tartalmas szabadidős elfoglaltságok. Ezek a fő pillérei a Veszprémi Fiatalok Klubjának, amelyet a városban élő huszonéves fiatalok hívtak életre.

Szabadidős programok és rendezvények szervezésével tervezik felhívni elsősorban korosztályuk figyelmét az ökológiai lábnyom csökkentésére, de üzenetüket szeretnék eljuttatni az idősebbekhez is.

A fiatalság segítése, támogatása mindig is fontos szerepet játszott, mivel ők jelentik a jövőt. Egy modern, XXI. századi városnak foglalkoznia kell velük, hogy ők formálhassák a város mindennapjait – mondta el Bóka Bence, a klub egyik alapítója.

A környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a közösségépítésre is. Programjaik szervezésébe bevonnák a klubtagokat is, ahol megtartanák a fiatalos lendületet, de egy időben fontos tapasztalatokat és élményeket is szereznének.

Kiemelték, hogy szeretnének párbeszédet kezdeményezni a korosztályuk tagjai közt. Ebben pedig a vitáknak is fontos szerepe van, ezért az a cél, hogy gondolkodásra, véleményformálásra bírják a tagjaikat. Az ötletek között ezért vitadélutánok, kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek.

Kovács Örs, a másik alapító elmondta, hogy már konkrét terveik is vannak a következő időszakra, amelyeket továbbiakkal bővítenének majd. Állatmenhelyeknek segítenének, szemétszedést terveznek, régi padokat festenének le, vagy éppen faültetést is terveznek.

A klub hamarosan egyesületi formát is ölt, a célkitűzéseik akkor is változatlanok maradnak, illetve aktívan részt szeretnének venni a 2019-es Fiatalok Napja szervezésében idén szeptemberben.

Akik szeretnék elérni a Veszprémi Fiatalok Klubját, legegyszerűbben a közösség Facebook-oldalán tehetik meg. Itt szívesen fogadnak további ötleteket, véleményeket is, valamint itt osztják meg a legfrissebb híreket is magunkról.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.