Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magunkon és a kórházon is segíthetünk

2019. augusztus 29. 5:00
Ingyenes szűrővizsgálatokkal gyűjthetünk adományt a kórháznak szeptember 14-én a Kossuth utcán.

Veszprémbe érkezik a Richter Gedeon Nyrt. jótékonysági egészségügyi szűrőprogramja, az Egészségváros. A rendezvény lényege, hogy a szűrővizsgálatokon, előadásokon való részvétellel pontokat gyűjthetünk, amit aztán a megyei kórház adományként pénzre válthat. Így egyszerre tehetünk saját egészségünkért, és segíthetünk a Csolnoky Ferenc Kórháznak egy gyermekkardiológiai ultrahang beszerzésében.

A programra csütörtökön közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet Porga Gyula polgármester, dr. Szántó Tamás a megyei kórház megbízott főigazgatója, dr. Czinkotay Frigyes orvos-igazgató valamint a Richter képviseletében Csaba Lajos.

Szeptember 14-én, szombaton a Kossuth utcán egész napos programokkal készülnek a szervezők: az ingyenes szűrővizsgálatok mellett az életmóddal kapcsolatos előadások valamint szórakoztató családi programok várják az érdeklődőket, akik minden helyszínen pontokat gyűjthetnek a részvétellel. A Richter aztán a nap végén ezt pénzre váltja:

minden összegyűjtött pont után 300 Ft támogatást ad a kórháznak — a napindító kétmillió forintos alaptámogatáson felül.

Porga Gyula polgármester hozzátette: az önkormányzat külön adománnyal is segít majd a kórháznak a vágyott eszköz beszerzésében.

Ahogy arra dr. Szántó Tamás, a kórház megbízott főigazgatója is rámutatott: érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy előjegyzés nélkül, ingyenes szűrővizsgálatokon vehetünk részt, tapasztalata szerint a megyei kórházban ugyanis

sok olyan beteget kell kezelniük, akik odafigyeléssel, időben elvégzett szűrővizsgálattal megelőzhették volna a bajt.

A Richter Egészségváros programsorozata tíz éve járja az országot, eddig 72 helyszínen 180 ezernél több résztvevő több mint 360 millió forintos adományt gyűjtött össze. A programsorozat története során elvégzett nagyjából 160 ezer szűrővizsgálatból minden negyedik alkalommal szólalt meg a vészcsengő, és kellett a beteget további vizsgálatokra küldeni, amivel aztán megelőzhették az életminőség romlását.

Illusztráció: RichterIllusztráció: Richter

A rendezvényen olyan ismert személyiségekkel is találkozhatunk, mint Béres Alexandra, Szily Nóra, Radványi Dorottya, Katus Attila, Jaksity Kata vagy Barabás Éva.

A részeltes programokat a rendezvény honlapján, ide kattintva találják meg.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  ma 12:56 Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek? tegnap 15:51 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. tegnap 12:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.