2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap

Két fontos érem a birkózóknál

Nem telt unalmasan az elmúlt időszak a Centrum SE birkózóinál, akiknek versenyről versenyre bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

A két héttel ezelőtti diák I-es korosztály területi bajnokságára tizenhárom fővel nevezett a veszprémi egyesület, ám az influenzajárvány miatt a versenyen már csak heten tudtak részt venni. A hét főből mindannyian elsőévesek a korosztályban, így a szakvezetés elsődlegesen nem tőlük várta a kiugró eredményeket. Azonban négy főnek sikerült kiharcolnia a továbbjutást az országos bajnokság döntőjébe, Szecsődi Máténak 76 kg-ban, Beck Csongornak 50 kg-ban, Magasházi Róbertnek és Simon Domokosnak 42 kg-ban.

A szakszövetség nem adott túl sok időt a felkészülésre, már a következő héten meg is rendezték Dorogon az ob-döntőt, ahova 223 fő mérlegelt. Itt már csak egy centrumos versenyző maradt, akit nem tudott legyőzni az influenza. Szecsődi Máté szépen menetelt, s csak egyetlen ellenfelével szemben maradt alul, így magyar bajnoki 3. helyezéssel zárta a szabadfogásúak ob-döntőjét.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Másnap Somogyjádon rendeztek meg a junior korosztályúak szabadfogású válogató versenyét. A veszprémi csapatot Laczkó Benedek képviselte, aki az első válogatón ezüstérmet szerzett.

Kimondottan kemény, akciókban bővelkedő és hosszú mérkőzések zajlottak, amelyek után Benedek harmadik helyen végzett. Az ob-döntő előtt még egy válogató verseny vár centrumos sportolóra, és ezek után összeáll a júniusi szkopjei Európa-bajnokságra készülő válogatott keret, amelyben eredményei alapján Benedek is ott lehet

– fogalmazott Janku Ferenc edző.

Az már csak hab a tortára, hogy a 2019 évi teljesítménye alapján Laczkó Benedek és Szecsődi Máté kitüntetést kapott a városi sportévnyitó gálán.

vehir.hu

További cikkek

Még csak tizenkét éves, de már nemzetközi bajnok!
Még csak tizenkét éves, de már nemzetközi bajnok!
A Weapon Group SC harcoshölgye, Dobos Gergely tanítványa, a tizenkét éves Sipos Regina a február 22-én Zalaegerszegen rendezett X Fight Code nemzetközi bajnokságon K1 light szabályrendszerben nem talált legyőzőre.
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán
Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán
A veszprémi klasszis egy ezüst- és két bronzéremmel tért haza a Horvátországban rendezett kick-box Európa-kupáról.
Meglátni a gyermekben a tehetséget
Meglátni a gyermekben a tehetséget
Hitvallása a középiskolánknak, hogy ügyetlen gyermek nincs! Ha csak aprócska reménysugárként is, de minden egyes fiatalban ott rejlik a tehetség. Egyszerűen csak akarni kell megtalálni és megragadni azt: edzőként és pedagógusként egyaránt... – vélekedett Palotai Nándor, a Noszlopy Gáspár Gimnázium testnevelő tanára, miután a veszprémi intézmény sorozatban ötödik alkalommal is kiérdemelte a Magyar Diáksport Szövetségtől (MDSZ) az ország legaktívabb iskolájának járó díjat.
Kettős Veszprém megyei siker a kézilabda diákolimpia döntőjében
Kettős Veszprém megyei siker a kézilabda diákolimpia döntőjében
A kézilabda diákolimpia V-VI. korcsoportos fiú döntőjében a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium együttese öt góllal felülmúlta a veszprémi Vetési Albert Gimnázium gárdáját.
2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap