2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Megújultak a Csillag úti óvoda öltözői

Mostantól minden kisgyerek kényelmesebb körülmények között és saját polcot használva készülődhet.

Brányi Mária alpolgármester a pénteki bejáráson elmondta, öt évvel ezelőtt kezdtek bele az óvoda vizesblokkjainak és a hozzájuk tartozó öltözőknek a felújításába. Az épületben összesen nyolc ilyen egység található – minden csoport sajáttal rendelkezik –, ami már meglehetősen modern megoldás, az egyes egységek kialakítása azonban korábban inkább a 80-as évek második felére emlékeztetett. „Hiába voltak ezek pedánsan rendben tartva, mostanra kiszolgálták az idejüket. Az új elrendezés szerint most minden kisgyermek saját polccal rendelkezik, az új öltöző bútorok padjain pedig kényelmesen le tudnak ülni öltözködni, de a vizesblokkok is megújultak” – részletezte.

Takácsné Kovács Éva intézményvezető hozzátette, számukra a gyerekmosoly és a szülő elégedettsége a legfontosabb, a korszerűsítéssel pedig éppen ehhez járult hozzá a város, ezért köszönettel tartoznak nekik. Veszprém büszke lehet az óvodájára, hiszen szépen felszerelt körülmények között zajlik így a magas minőségű munka.

A teljes mértékben önkormányzati forrásból megvalósult legutóbbi felújítás burkolat-, vezeték, szaniter és bútorcserét, valamint álmennyezet kialakítását foglalta magába, a beavatkozás pedig mintegy 8,5 millió forintba került. Az öt év teljes költségvetése, a nyolc kiszolgáló egység összköltsége pedig mintegy 30 millió forintba került – ezzel az épület ez irányú fejlesztése le is zárult, de Brányi Mária szerint a jövőben is tesznek majd azért, hogy évről évre még szebbé tegyék majd a gyerekek környezetét.