Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Ittasan, jogosítvány nélkül, forgalomból kivont autót vezettek, kétszer is

2019. szeptember 9. 16:21 // Forrás: police.hu

A járőrök 2019. szeptember 7-én az esti órákban Pápa egyik utcájában igazoltattak egy kisbusszal közlekedő 30 éves téti lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a gépkocsit korábban az illetékes hatóság már kivonta a forgalomból, továbbá a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott. A járőrök a gépkocsi hatósági jelzéseit a helyszínen elvették, valamint a férfit további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra. Ellene ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek, valamint az érvénytelen hatósági jelzéssel való közlekedés miatt szabálysértési feljelentéssel éltek.

Pár órával később a rendőrök ismét megállították Pápa belterületén az akkor már rendszám nélkül közlekedő gépkocsit. A járművet a korábban intézkedés alá vont gépjármű utasa, a férfi barátja vezette, aki szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel és az alkoholszondás vizsgálat az ő esetében is pozitív eredménnyel zárult. Ezt követően a rendőrök mindkét személyt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ellenük járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

A gépkocsi tulajdonosával szemben járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is folyik nyomozás, mivel átengedte a vezetést ittas barátjának.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.